Tryckeri

I vårt tryckeri skapas grunden för intelligenta etiketter. 

I eget tryckeri med kompetens och kapacitet att producera precis de förtryck som krävs för att du på plats efterhand skall kunna skriva ut exakt det antal du behöver med rätt information, rätt artikelnummer, streckkod och vad det nu kan vara. Med på plats menar vi en eller flera skrivare hemma hos dig, på lagret, i produktionen, i dotterbolag och filialer eller hos någon av dina leverantörer eller distributörer. Information till skrivare kommer direkt från ditt affärssystem. Den som skriver ut laddar med rätt etikettvariant och knappar in artikel- eller ordernummer. Resten sköter sig själv.

De flesta etiketter för lager, pallar och kartonger är enbart formatstansade eller har enkla förtryck i en eller två färger. Däremot kräver framför allt förpackningar, ryttare och profiletiketter flerfärgstryck ofta i kombination med falsning och formstansning.

Textiletiketter

Textiletiketter i form av tvättsrådsetiketter förekommer ofta med neutral färg och är tillverkade i antingen polyestersatin eller nylon. Texten på etiketterna ska klara varma tvättar och vara läsbara efter tvätt.

Se vårt utbud av textil- och hängetiketter.

Hängetiketter

Våra hängetiketter görs i kartong och finns i flera olika varianter. Ofta används hängetiketter för att visa pris, artikelnr, streckkod och annan viktig information om produkten. Neutral tryckpress eller vattenflexo är vanliga metoder för print.

Se vårt utbud av häng- och textiletiketter.

Häftetiketter

Häftetiketter förekommer både inom konfektionsindustrin och inom industrisegmentet. I det senare oftast som självhäftande etiketter som man fäster direkt på produkten eller förpackningen. Häftetiketter inom konfektion används ofta som påsförslutare för exklusiva strumpor.

Se våra häftetiketter.

Ryttare

Ryttare görs i kartong och förseglar plastförpackningar, antingen med eller utan långryggsryttare på ena sidan. Ryttarna kan värmeförslutas vilket möjliggjör mer rationell förpackningsprocess. Ryttare är ett bra sätt att exponera sitt varumärke genom tryck och färg, samtidigt som man förmedlar viktig produktinformation.

Se våra ryttare.

Blister

Med blisteretiketter placerar man själva etikettdelen inuti en plastförpackning. Detta möjliggör att man kan trycka på båda sidor av etiketten.

Se exempel på blisterkort.

Transportetiketter

I Sverige används oftast en unik etikettstandard där alla transportföretag använder samma grundetikett. Det finns även globala standarder som tillåter unik identifiering. 

Se våra transport- och logistiketiketter.

Så väljer du rätt metod för din märkning.

Ladda ner lilla checklistan för etiketter.

Kontakta oss