Märkning av transportenheter

För dig som packar och skickar iväg saker, oavsett om det är en pall, ett paket eller något annat är det viktigt att märka upp transportenheten. Med märkning förenklas hanteringen av transportenheten och den blir lätt att spåra. 

SSCC (Serial Shipping Container Code) används för att numrera logistiska enheter med unika kollinummer och streckkoder. För att kunna skapa streckkoder behöver man som företag vara kund hos GS1. Du blir GS1-kund genom att abonnera på ett GS1 Företagsprefix. Du betalar en anslutningsavgift och en årlig abonnemangsavgift som är baserad på ditt företags omsättning. 

En märkning av transportenheter skapas i flera steg. I denna guide går vi igenom de fyra stegen mer i detalj;

  1. Skapa SSCC
  2. Skapa etikett och streckkod
  3. Skriva ut etiketten - att tänka på
  4. Placera etiketten - var och hur?

Ta del av guide för dessa fyra steg genom att fylla i formuläret. Texten visas i nästa steg och därifrån kan du också ladda ner en pdf med all info.

Uppgifterna du anger här sparas endast för statistik och kan användas för uppföljande kontakt.Vi ger aldrig ut dina uppgifter till tredje part. Om du anger att du inte vill ta emot nyhetsbrev från oss kommer vi inte lägga in dig i vår prenumerationslista. Det kan dock finnas en möjlighet att du redan ligger inlagd sedan tidigare. Det går alltid att avregistrera sig från ett utskick. 
Önskar motta nyhetsbrev från Boxon?