"Redan från start fick vi bra support från Boxon"

Astra Zeneca är ett globalt, innovationsdrivet läkemedelsföretag med fokus på forskning, utveckling och marknadsföring av receptbelagda läkemedel. Företaget är verksamma i över 100 länder och deras innovativa läkemedel används av miljontals patienter över hela världen.

När Astra Zeneca fick krav på sig från marknaden att ha med streckkoder och 2D-koder på sina transportförpackningar vände de sig till fyra olika leverantörer. De hade tidigare bläckstråleskrivare för att märka sina transportförpackningar med i och med marknadens krav behövde de se sig om efter etikettapplikationer.


  

Val av leverantör

- Redan från början fick vi bra support från Boxon när det gällde information och förslag på lösningar, berättar Stefan Ahlinder, Project Engineer Capital Projects på Astra Zeneca. Efter att ha gjort en förstudie och tittat på en beta version av Videojet 9550 i Belgien bestämde de sig för att välja Boxon som leverantör. 

I ett första skede beställdes fyra stycken skrivare, två för robotceller och två för att monteras i transportbanor. I robotcellerna hämtas lådan av en robot som sedan låter lådan svepa förbi applikatorn och på så sätt applicerar etiketten på lådan. Vid transportbanorna är applikatorn en del i banan och etiketterar lådorna längs transportbanan.

   

Risken för felmärkning uteblir

I skrivarna sitter mjukvaran Clairsuite, en mjukvara som genom sitt standardprogram fungerar på ett enkelt och tillförlitligt sätt. Operatörerna skriver in artikelnumret och programmet går till databasen för att hämta den information som ska finnas på varje etikett. På så sätt är skrivarna alltid tomma på information och risken för felmärkning uteblir.

Genom att informationen hämtas direkt från databasen är layouten alltid densamma på respektive etikett oavsett vilken linje det körs på, något som förr kunde vara ett problem.

   

Krav på serialisering och aggregering

Idag har Astra Zeneca 23 st Videojet 9550 Print and Apply märkare i sin fabrik i Gärtuna Södertälje. Med tanke på kraven angående serialisering och aggregering lämpar sig lösningen mycket bra. 

VJ 9550 använder sig av den patenterade Direct apply tekniken – vilket betyder att etiketten skrivs ut och appliceras när produkten passerar skrivaren. Traditionella Print and Apply skrivare skriver ut etiketten innan produkten når skrivaren. Detta förfarande innebär en risk att produkten flyttas eller byts ut innan etiketteringen. 

Med VJ 9550 garanteras att rätt etikett hamnar på rätt transportförpackning samt att den är både driftsäker och pålitlig.

   

Stefan Ahlinder, Project Engineer Capital Projects, Astra Zeneca;

"Redan från början fick vi bra support från Boxon när det gällde information och förslag på lösningar".

   

  • Gav support och information kring olika lösningar
  • Automatisk etikettering med Vidoejet 9550
  • Eliminerade risken för felmärkning genom mjukvaran Clairsuite
  • Säkerställde stabil och enhetlig layout för etiketterna
  • Effektiviserade etikettmärkningen