"Vi uppskattar starkt självständigheten och tillförlitligheten som vi får av Baghera"

Med Boxon’s molnbaserade lösning för etikettutskrift har kosmetikajätten L’Oréal full kontroll på sina produktflöden från tillverkare till produktionsenheter och lager.

Kosmetikajätten L'Oréal, med huvudkontor i Clichy i Frankrike, är världens största kosmetik- och hudvårdskoncern. Företaget erbjuder produkter och expertis inom skönhet för både kvinnor och män världen över. 

Behov

L’Oreal sökte en lösning för att märka pallar enligt EAN 128. De letade efter ett globalt system som kunde hantera enhetliga pallflaggor med små regionala skillnader, och som kunde återrapportera leveranserna till deras centrala databas.

Boxon's huvudlösning

L´Oréal's tillverkare har sina egna login och kan se sina ordrar i molntjänsten Baghera. När palletiketter beställs printas de enkelt ut lokalt av tillverkaren, samtidigt som systemet håller koll på vilka nummer som printats. Bagherautskriften sker över internet på den lokala skrivaren. När pallarna lastas för transport scannas palletiketterna och informationen går in i systemet som skapar en ASN (Advanced Shipping Note). Denna information går sedan vidare till L'Oréal's centrala affärssystem. 

Genom detta flöde får L'Oréal full koll på exakt vilka pallnummer och volymer som skickats vart.  

Resultat

Med den molnbaserade etiketttjänsten Baghera har L’Oréal fått ett system som fungerar smärtfritt och som är helt säkert på alla sätt. Den orderinformation som läggs in i systemet får aldrig riskera att komma på avvägar. Servrarna som Baghera utnyttjar finns hos en extern leverantör som hanterar brandväggar och ser till att systemet alltid är tillgängligt. 

L'Oréal kommer vara en av Boxon's största Bagherakunder när hela implementeringen är klar, sett till antalet inloggade klienter. L'Oréal själva är mycket nöjda med Baghera, och deras flow business owner Oliver Lucas säger följande:

- Baghera är en enkelt och kraftfullt verktyg. Med enbart tillgång till internet och skrivare kan L'Oréal's alla partners leverera färdiga varor direkt i L'Oréal's supply chain. 

"Våra partners och vi själva uppskattar starkt självständigheten samt tillförlitligheten i leveranserna som vi får av Boxon's verktyg Baghera.

   

Baghera konceptet

Bagherakonceptet är ett molnbaserat system för effektiv och global etiketthantering. Det är en enkel, säker och tidsbesparande tjänst som ger dig järnkoll på all etiketthantering och märkning av enskilda produkter och fraktgods. Systemet är utvecklat under flera år och förfinat, och gör etiketthanteringen i ditt företag väldigt mycket smidigare och snabbare.