Komplett sortiment
Brett kunnande
Värdehöjande fokus
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
Produkter

Förbered dig för Black Friday

Black Friday - sedan ett par år tillbaka ett välkänt begrepp i Sverige - har blivit en stor dag inom handeln där fler och fler affärer hakar på trenden med att prissänka rejält på utvalda produkter.

Även om Black Friday främst riktar sig mot detaljhandeln så har det visat sig att även onlinehandeln hakar på denna dag och ökar sin försäljning med rabatter och erbjudanden. Cyber Monday (samma sak fast online) infaller endast några dagar senare och många e-handlare passar på att slå på stort och kombinera de två dagarna.

Handeln (detalj och online) ökar alltså sin försäljning rejält under dessa dagar som infaller sista helgen i november. Men alla dessa ordrar ska paketeras och skickas  till kunderna, vilket inte görs av sig själv.

Företag inom 3PL , lagerhållning och logistik vittnar om att Black Friday dagen blir mer stressig för varje år, och stor vikt läggs på att planera för denna dag i god tid i förväg. Men även företag som inte själva sköter logistiken och paketeringen står inför en utmaning, ingen vill riskera att ens leverantörer inte levererar och håller måttet.

Förpackningsbehoven ökar normalt sett under sista kvartalet, och under de senaste åren har detta ökat avsevärt.  Det gäller att vara förberedd och inte dra igång större förändringar under denna period.

men det går att undvika en potentiell Black friday huvudvärt, och här är våra tips;

  • Samarbeta med en förpackningspartner som du har en god relation med och litar på
  • Förutse prognoser så tidigt som möjligt
  • Se till att ha ett leverantörsavtal på plats
  • Implementera eventuella nya system eller andra förändringar i ditt förpackningsflöde så tidigt som möjligt
  • Välj en förpackningspartner som kan erbjuda lagerhållning, vilket minskar din lageryta och säkerställer att ditt lager finns tillgängligt alltid
  • Se över enkla ändringar som kan göras nu så att kostnader kan minskas
  • Försök få en överblick över när dina leverantörer har semesterstängt eller julhelgsledigt och planera inför det tillsamman med dem

Alla företag har olika behov av förpackningsleverantör. Boxon erbjuder strategiska förpackningskoncept oavsett om du söker enskilda produkter inom emballage eller mer unika lösningar med tryck, eller avancerade lösningar inom förpackningar och märkning. 

Digitala trender & Affärer online

E-handeln är ett område som växer starkt och där förpackningen får en allt viktigare roll i logistiken. Emballaget är inte alltid genomtänkt och mycket luft transporteras med varor som inte är packade i anpassade förpackningar.

En kostnadsdrivande hantering. Portoekonomiska, smarta lösningar står på önskelistan.

I dag beräknas ca 30 miljoner förpackningar lämna e-handelsföretagen globalt, varje dag. Förpackningar för e-handel får då en allt större betydelse i logistiken, packprocessen och i kundnöjdheten, dvs. köpupplevelsen.

Ladda ner vårt White Paper

I detta white paper får ni inblick i aktuella digitala trender och tips om hur man kan effektivisera både internt och ut till kund.

Vill du ta emot nyhetsbrev från Boxon?