OBS! Under vecka 12 kommer vårt lager i Helsingborg hålla stängt för utleveranser då ett nytt lagersystem installeras.
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
OBS! Under vecka 12 kommer vårt lager i Helsingborg hålla stängt för utleveranser då ett nytt lagersystem installeras.
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
Webshop

Enhetlig etikettlayout

Astra Zeneca är ett globalt, innovationsdrivet läkemedelsföretag med fokus på forskning, utveckling och marknadsföring av receptbelagda läkemedel. Företaget är verksamma i över 100 länder och deras innovativa läkemedel används av miljontals patienter över hela världen.

astra-zeneca.jpg

Kundens utmaningar

Astra Zeneca hade tidigare bläckstråleskrivare för att märka sina transportförpackningar. Men i och med marknadens krav att ha med streckkoder och 2D-koder på transportförpackningarna behövde de se sig om efter etikettapplikationer. 

Efter att ha gjort en förstudie och tittat på en beta version av Videojet 9550 i Belgien bestämde de sig för att välja Boxon som leverantör. 

Linje

Boxons lösning

I ett första skede beställdes fyra stycken skrivare, två för robotceller och två för att monteras i transportbanor. I robotcellerna hämtas lådan av en robot som sedan låter lådan svepa förbi applikatorn och på så sätt applicerar etiketten på lådan. Vid transportbanorna är applikatorn en del i banan och etiketterar lådorna längs transportbanan.

I skrivarna sitter mjukvaran Clairsuite, en mjukvara som genom sitt standardprogram fungerar på ett enkelt och tillförlitligt sätt. Operatörerna skriver in artikelnumret och programmet går till databasen för att hämta den information som ska finnas på varje etikett. På så sätt är skrivarna alltid tomma på information och risken för felmärkning uteblir.

Genom att informationen hämtas direkt från databasen är layouten alltid densamma på respektive etikett oavsett vilken linje det körs på, något som förr kunde vara ett problem.

quote_37x26.png Redan från början fick vi bra support från Boxon när det gällde information och förslag på lösningar, berättar Stefan Ahlinder, Project Engineer Capital Projects på Astra Zeneca. 

Linje

Idag har Astra Zeneca 23 st Videojet 9550 Print and Apply märkare i sin fabrik i Gärtuna Södertälje. Med tanke på kraven angående serialisering och aggregering lämpar sig lösningen mycket bra. 

Videojet 9550 - Print & Apply

VJ 9550 använder sig av den patenterade Direct apply tekniken – vilket betyder att etiketten skrivs ut och appliceras när produkten passerar skrivaren.

Traditionella Print and Apply skrivare skriver ut etiketten innan produkten når skrivaren. Detta förfarande innebär en risk att produkten flyttas eller byts ut innan etiketteringen.

Med VJ 9550 garanteras att rätt etikett hamnar på rätt transportförpackning samt att den är både driftsäker och pålitlig.

Läs fler kundcase inom Industri
Linje

Har du rätt metod för din märkning?

De ökade kraven, både lagkrav och från återförsäljare, gör att märkningen blir en viktig fråga för tillverkare som vill skydda sin verksamhet från dyra märkningsfel eller oläsliga streckkoder. Det gäller att välja den lösning som passar din applikation bäst.

Linje

Ladda ner vårt White Paper

I detta white paper undersöker vi varje teknik mer i detalj och ger en enkel process i tre steg för att välja rätt.

Dessutom tipsar vi om hur du på egen hand kan påverka till en mer kostnadseffektiv och driftsäker produktion.

Vill du ta emot nyhetsbrev från Boxon?
Tom rad
loading symbol