light bulb icon
Snabba leveranser
light bulb icon
Fraktfritt över 3000 kr
light bulb icon
Säker betalning
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Snabba leveranser
Fraktfritt över 3000 kr
Säker betalning
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
Webshop
Vi erbjuder
Kundcase
Hållbarhet
Service & Support
Om oss

Etiketter med spännande effekt till destilleri

Om Wet City Spirits

På Wet City Spirits är vi Ombibulous. Vi ser storheten i alla drycker, och vi njuter av var och en av dem.

Vi är ett destilleri från västkusten. Våra drycker destilleras i Göteborg, tappas för hand och är framställda av enbart organiska ingredienser av högsta kvalitet. Våra två första produkter är ute nu. Ombibulous är en organisk gin för alla tillfällen. Amicitia är en ekologisk torr gin att avnjutas med vänner.

Wet-City-Spirits-Logo-Amicitia.png

Etiketter till destilleri

Hur det började

När vi grundade Beerbliotek Brewery gjorde vi det med drömmen om att göra något annorlunda. Brygga nya öl varje vecka, alltid. Nu verkar det nästan vara normen. 8 år senare, och den drömmen lever fortfarande. Men det är en dröm om att göra något mer. Efter sena nätter, åtskilliga resor och med vår kärlek till smaker tänkte vi, varför inte? Varför bara öl? Vi är Ombibulous. För 18 månader sedan bestämde vi oss för att undersöka möjligheten att utöka vårt utbud av drycker. Vår första baby hade nu vuxit upp. Det var dags att utöka familjen. Wet City Spirit föddes ur vår kärlek till dessa saker.

Linje
Sandwich Printing teknik

Utmaning och samarbetet med Boxon

Samarbetet med Boxon var fantastiskt. Från start har Mattias, grafisk designer på Boxon, varit exceptionellt hjälpsam och exceptionellt kunnig om vad som är möjligt. Våra etiketter och den effekt vi ville ha på flaskorna var annorlunda än vad som finns på marknaden idag.

Vi ville ha tre konstverk på etiketternas fram och baksida, samt effekten av att titta igenom flaskan till etiketten bakom. Det var svårt att uppnå men Mattias gav inte upp. Vi gjorde test efter test efter test och det landade i ett fantastiskt resultat.

"Tekniken att trycka på två sidor av en etikett kallas för Sandwich Printing. I praktiken trycker man på ett transparent material; först ett spegelvänt lager, som efter tryck täcks med vit färg. Därefter trycks nästa lager som är rättvänt. När etiketten appliceras på en glasflaska kan man se en bild på insidan och en helt annan på baksidan", förklarar Mattias Johansson, grafisk designer på Boxon. 

quote_37x26.png  Vi skickade ut förfrågan på jobbet till flera företag, och endast Boxon levererade något som vi kunde arbeta vidare med. I slutändan valde vi dock Boxon på grund av den hjälp, efterforskning och service vi fick från Mattias. Det var ett nöje att arbeta med honom”, säger Darryl De Necker, grundare och kreativ chef på Wet City Spirits.

Linje

Ombibulous

Den första produkten från vårt Göteborgsdestilleri är en Gin. Ombibulous är en gin som vi har arbetat hårt med länge. Strävar efter att uppnå vårt mål som var att göra en gin för alla tillfällen. En fräsch, djup och komplex organisk gin, komponerad av tolv organiska ingredienser.

Designad etikett till gin
Linje
Etiketter till Wet City Spirits destilleriet

Amicitia

Den andra produkten från vårt Göteborgsdestilleri är en Organic Dry Gin. Amicitia är en gin som ska avnjutas med vänner. Precis som den naturliga kopplingen av Gin till Tonic, är Amicitia för tiden vi spenderar tillsammans. En fruktig och levande Organic Dry Gin komponerad av tio organiska ingredienser, med varaktiga blommiga toner och en balanserad smak.

Tom rad

Foto: Darryl De Necker och Madison Simpson

Tom rad
Läs fler kundcase inom Industri
Tom rad
Linje
loading symbol