"Varje potatis har sin egen smak"

Larsviken är ett lantbruk med känsla för hållbarhet och miljövänligt tänkande. Stolta ägarna, syskonen Bertil och Britt-Marie, grundar sina beslut på vad som känns rätt och som passar in i lantgårdens kretslopp.

Som sjunde generationen känner de ett ansvar för familjegården och mot miljön. De samarbetar helst med lokala näringsidkare som delar deras filosofi om hållbarhet och som värnar om det genuina.

Varje potatis har sin unika smak

Chipseriet har funnits i ett par år och säljs främst till delikatessbutiker runt om i landet och till Norge, en klart ökande marknad. På varje påse trycks vilken potatissort som använts vid framtagningen, då olika potatisar ger olika smak och utseende.

Allt spill från chipset används som föda till boskapen på gården och ingår i ett väl utvecklat kretslopp.

  

Folie, Displaylådor och termotransfertryck

Boxon har tillsammans med Larsviken tagit fram chipspåsens folie, med en livsmedelsgodkänd aluminiuminsida och färggrant tryck på utsidan. Genom att låta aluminiumen bryta igenom på framsidan har påsen fått ett mycket högkvalitativt utseende.

Displaylådorna är tillverkade i wellpapp med flexotryck i svart och rymmer 21 stora chipspåsar.

Varje påse förses med tryck från en termotransferskrivare med Clarity programvara där man skapar olika layouter för olika produkter. Ett enkelt och snabbt sätt att skapa en flexibel märkning, något som är ett krav inom livsmedelsindustrin.

   

Service och produktutveckling - och närhet

Larsviken har valt att låta Boxon lagerhålla en del av emballaget, såsom chipsbacken och chipslådan, för att spara på det något begränsade lagerutrymmet. 

Boxons närhet, den höga personliga services och möjligheten att prova sig fram till rätt emballage är något som Bertil och Britt-Marie värdesätter. Larsvikens logotyp är nu också tryckt på potatislådan. Den är försedd med flerfärgstryck och i extra hög kvalité för att klara hanteringen av potatis. 

  

Syskonen är mer än nöjda med resultatet, och avslutar:

 Det måste kännas rätt och vi är mycket nog med vilka vi väljer att samarbeta med. Vi kanske upplevs som petiga, men vi står för vad vi gör och vi vill att det ska vara äkta hela vägen.”

   

› Öppna detta kundcase i pdf och läs mer om Larsviken och trevlig kuriosa!

   

  • Folie & Displaylådor
  • Lagerhållning
  • Trycka påsar
  • Flexibel märkning med termotransfertryck