light bulb icon
Snabba leveranser
light bulb icon
Fraktfritt över 3000 kr
light bulb icon
Trustpilot 4.6/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Snabba leveranser
Fraktfritt över 3000 kr
Trustpilot 4.6/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
Webshop
Tjänster
Kundcase
Hållbarhet
Kontakt

Miljömärkning

Att erbjuda våra kunder en mer hållbar produkt är viktigt ur ett miljö-, socialt- och affärsperspektiv. Produkter som är miljömärkta är gjorda på material som är förnyelsebart, FSC-märkt och/eller återvunnet.

Vi vill att det ska vara enkelt att hitta de bästa hållbara valen av produkter i vår webshop. Därför har vi tagit fram symboler som visar att produkten möter våra definitioner av ett hållbart val. 

På respektive produktsida framgår även andel återvunnet material. Läs om hur vi beräknar CO2e per produkt.

Linje

Hållbara produkter

På Boxon har vi en ambition att göra det enkelt för våra kunder att välja mer hållbara förpackningslösningar. Vi använder oss därför av symboler som visar att produkten möter våra definitioner av tex hållbar produkt.

Håll utkik efter vår symbol "Hållbar produkt" i vår webshop! 

 

Läs mer
Linje

FSC®

Våra wellpapp- och träförpackningar med FSC® märkning visar att råmaterialet kommer från hållbart skogsbruk. Det visar att alla delar av leveranstörskedjan är certifierade av den oberoende internationella medlemsorganisationen Forest Stewardship Council®(FSC). 

 

Läs mer
Linje

Recycling

Produkter som har vår Recycling symbol kan återvinnas till 100%. (Om det finns infrastruktur som möjliggör detta)

Återvinningssymbolen tjänar flera syften. För det första hjälper det konsumenterna att identifiera produkter och förpackningsmaterial som kan återvinnas. När symbolen visas på en produkt, indikerar det att materialet kan samlas in och bearbetas för att skapa nya produkter, vilket minskar behovet av jungfruliga resurser och minimerar avfallet.

 

Läs mer
Linje

CO2 beräkning

En CO2e-produktkalkylator har utvecklats och verifierats av 3:e part MyClimate, som är ett av huvudverktygen för att kartlägga CO2e utsläpp kopplade till våra produkter. 

 

Läs mer
Linje
Tom rad
loading symbol