light bulb icon
Snabba leveranser
light bulb icon
Fraktfritt över 3000 kr
light bulb icon
Trustpilot 4.6/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Snabba leveranser
Fraktfritt över 3000 kr
Trustpilot 4.6/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
Webshop
Tjänster
Kunder
Kunskap
Hållbarhet
Kontakt

Tejpguiden

Att välja rätt tejp för rätt tillämpning kan vara svårt. Därför har vi skapat en tejpguide för att underlätta för er och era behov. Boxon har flera års erfarenhet utav tejper inom alla möjliga branscher och vet vikten av att hitta rätt tejp för rätt ändamål.

Vi erbjuder alltifrån vävtejp, bandningstejp, packtejp, maskeringstejp, dubbelhäftande tejp, aluminumtejp, byggtejp och eltejp. Har du några som helst funderingar, tveka inte på att fylla i vårt formulär nedan så kommer en av våra experter att höra av sig inom kort. 

Köp tejp i vår webshop.

Linje

Vävtjep

Vävejpen är en stark tejp som är möjlig att riva av för hand. Den är lämplig för tyngre monteringsapplikationer. Tejpen fäster bra på släta och grova underlag och är exceptionellt bra vid låga temperaturer. Vävtejp finns i olika tjocklekar, har olika UV-motståndsnivåer och kan tas bort utan att lämna rester i olika grad.

 

Läs mer
Vävtejper
Linje
Maskeringstejp

Maskeringstejp

Maskeringstejp är en papperstejp som är lättlimmad, lätt att ta av och lätt att riva isär.  Den kan appliceras på många olika slags ytor och tas enkelt bort utan att lämna några rester eller orsaka skador. Dess mjukhet och höga vidhäftningsnivå gör den idealisk för många applikationer, både på professionell och icke-professionell nivå.

 

Läs mer
Linje

Bandningstejp

En bandningstejp består till största delen av en stark bärare, som PET (polyeten / polyester) försedd med ett starkt tryckkänsligt lim. Detta kan vara ett syntetiskt gummilim eller ett akryllim. Glasfibertrådar (eller polyesterfilament) lamineras på filmen och kommer på så sätt in i materialet för att supportera rivmotståndet. Glasfibertrådar ett av de viktigaste byggmaterialen som används.

 

Läs mer
Bandningstejp
Linje
Dubbelhäftande tejp tesa

Dubbelhäftande tejp

Dubbelhäftande tejp består av olika funktionella lager. Det självhäftande skiktet kan appliceras på antingen den ena eller båda sidorna av underlaget (för att skapa enkel- eller dubbelsidig tejp). Dubbelsidiga band består av tre huvudkomponenter; Bärmaterial, liner och lim.

 

Läs mer
Linje

Aliuminiumtejp

Aluminiumtejp kan hantera extremt låga och höga temperaturer samt ljus, damm och fukt. Kombinationen av egenskaper krävs för isolering och tätning av uppvärmning, ventilation och luftkonditionering (HVAC) inom denna sektor. Aluminiumtejp förhindrar korrosion och strömförlust. Tejpen varierar i tjocklek, bredd och temperaturintervall.

 

Läs mer
Aluminiumtejp
Linje

Packtejp PP

Är en packtejp som är perfekt för applicering i varma miljöer då den klarar 120-150 grader. Många PP-tejper är ofta ett mer miljövänligare alternativ och UV-resistenta utomhus. 

 

Köp packtejp

Valet av tejp styrs av ett antal parametrar som exempelvis packmiljö och material som ska förslutas. Ändamålet är också en viktig faktor att ta hänsyn till. Ska tejpen fästa på jämnt eller ojämnt underlag, i kall eller varm miljö?

Tejpguiden består av tre delar och syftet är att vi vill hjälpa er att förstå hur tejpen fungerar så att ni lättare kan välja rätt tejp baserat på era behov.

 

Ladda ner guiden här

Kapitel 1 handlar om konsten att välja rätt tejp, utifrån ändamål och miljö. Där finns också en snabbguide för packtejper som kan vara bra att ha som hjälp vid beställning.

I kapitel 2 tar vi upp saker ni ska tänka på när ni hanterar tejpen, t.ex. underlaget, olika förslutningsmetoder och förvaring.

Kapitel 3 handlar om möjligheter och fördelar med trycktejp, allt ni behöver veta och tips kring trycket på tejpen.

Som en bonus finns dessutom en komplett förslutningsguide längst bak. Där kan ni utgår från era behov och jämföra tejp med klammer eller bandning som förslutningsmetod.

Tom rad
loading symbol