light bulb icon
Snabba leveranser
light bulb icon
Fraktfritt över 3000 kr
light bulb icon
Trustpilot 4.5/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Snabba leveranser
Fraktfritt över 3000 kr
Trustpilot 4.5/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
Webshop
Vi erbjuder
Kundcase
Hållbarhet
Service & Support
Om oss

Köp- och leveransvillkor

1. Allmänt

Boxon.se drivs av Boxon AB, organisationsnummer 556022-7067. Våra kontaktuppgifter hittar ni här.

2. Betalning och priser

För säker och effektiv betalning samarbetar vi med Svea Webpay. Vi erbjuder faktura- eller kreditkortsbetalning som betalmetoder. 

Fakturabetalning

Om ni väljer att betala med faktura har ni som standard* 15 dagars kredittid från fakturans datum. Vi utför sedvanlig kreditbedömning och efter godkännande genomförs köpet. För att kunna göra en kreditbedömning krävs det att ni anger ert organisationsnummer. Om kreditbedömningen inte godkänns är det inte möjligt att genomföra köpet mot faktura. Vid betalning efter förfallodagen debiteras dröjsmålsränta med referensränta + 8 %. Eventuella inkassokostnader debiteras separat.

*För kundunika avtal kan andra villkor gälla.

Kortbetalning

Vi godkänner VISA och Mastercard för kreditkortsbetalning och tillsammans med Svea Webpay och Worldline säkerställer vi att ert köp genomförs tryggt och säkert. Vid betalning med kort skickas ni till en SSL-certifierad sida där ni anger era uppgifter och betalningen genomförs. Debitering av ditt betalkort sker direkt.

Observera att vid kortbetalning förbehåller vi oss rätten att efterfakturera eventuella avgifter för miljöavgifter och punktskatt.

Priser

Alla priser anges i svenska kronor exklusive moms. I kassan tillkommer eventuella avgifter såsom moms, frakt, punktskatt och miljöavgifter. Vi förbehåller oss rätten att justera priser utifrån rådande marknadssituation, förändringar av bl.a. råvarupriser, valutakursutveckling, transporter, energi kan påverka detta. Leveransdagens pris är gällande. 

För befintliga kunder kan specifika avtal gälla.

Småorder 

För beställningar med ordervärde som understiger 500 kr tillkommer 200 kr i en småorderkostnad.

3. Frakt

Vi levererar era produkter fraktfritt till angiven gatuadress (markplan) i Sverige vid ordervärde över 3000 kr*, i övriga fall tillkommer en fraktavgift på 350 kr. Om inte annat avtalats ska leverans av era produkter ske DAP vid var tid gällande Incoterms. Vid leverans utanför Sverige kan vi hjälpa er om detta behövs, frakt bekostas då av er. 

Om du av någon anledning inte kan ta emot ditt gods på angiven leveransdag tillkommer en avgift för dubbel utkörning.

*För befintliga kunder kan avvikande villkor förekomma.

4. Leverans

Vid order måndag-fredag före kl. 14:00 levereras godset normalt inom 1-3 arbetsdagar om inget annat anges. För befintliga kunder kan specifika villkor gälla, t.ex. fasta leveransdagar eller avvikande stopptid. Enligt branschpraxis förbehåller vi oss rätten att över/underleverera med 10% av beställd kvantitet. 

Observera att längre leveranstider gäller för egendesignade produkter. 

Pall under gods

Avgift för pall under gods debiteras eller hanteras i pallpool. Vi förbehåller oss rätten att debitera pall under gods, vilket kan ske i efterhand. 

Restnoterad artikel

Vi strävar alltid efter att hålla hög tillgänglighet på våra lager. Vi informerar alltid om tillgänglighet samt leveranstid i ditt ordererkännande. Dock händer det att saker tar slut eller att vi inte kan leverera hela ordern vid önskad tidpunkt. För att spara på miljön ser vi gärna att ni beställer artikeln vi nästa ordertillfälle, alternativt ser vi till att den levereras så snart den är tillgänglig igen. 

Felplock och skadade produkter

Vi gör allt för att undvika och minimera felplock och transportskador, men ber er ändå göra en ankomstkontroll vid leverans. Meddela chauffören direkt på plats vid eventuell skada eller saknade produkter och tag sedan kontakt med oss för korrigering av felet. Det ger oss möjlighet att utan dröjsmål rätta till det inträffade.

5. Retur och reklamation

Felbeställd vara

Vid felbeställning har ni rätt att skicka tillbaka den till oss inom 10 dagar efter mottagandet, detta gäller ej vid specialtillverkade artiklar. Samtliga artiklar måste vara i fullgott skick och i originalförpackning. En kostnad på 500 kr utgår för returhantering samt ett avdrag på 30% på ordervärdet vid felbeställd vara samt att du själv står för eventuell returfrakt. Kontakta oss innan din retur så hjälper vi dig.

Reklamation

Om ni önskar reklamera en produkt ska ni kontakta oss inom 10 dagar efter mottagandet. Vi kommer därefter överens om när vi kan hämta godset. När reklamationen godkänts krediteras beloppet, normalt inom två veckor.

6. Specialtillverkade artiklar

För artiklar som är specialtillverkade tillkommer 175 kr i startkostnad. Vi förbinder oss att verktyg såsom klichéer och stansar arkiveras i ett år efter senaste leverans av produkt. 

7. Reservation

Vi reserverar oss mot eventuella angivna prisfel, slutförsäljning samt utgående artiklar. Vi förbehåller oss rätten att korrigera eventuella fel.

 

Läs våra allmänna villkor här.

Senast uppdaterad: 2023-09-11

Linje
loading symbol