light bulb icon
Snabba leveranser
light bulb icon
Fraktfritt över 3000 kr
light bulb icon
Trustpilot 4.6/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Snabba leveranser
Fraktfritt över 3000 kr
Trustpilot 4.6/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
Webshop
Tjänster
Kunder
Kunskap
Hållbarhet
Kontakt

String Furniture

Mindre plast och avfall för String Furniture

Sedan 1949 har String skapat och producerat möbler av hög kvalitet med en skandinavisk design. Designen, som är tidlös i uttrycket är lika viktigt som funktionaliteten. Du kanske har hört talas om den ikoniska Stringhyllan? Produkten är ett sant exempel på hållbarhet – den är hållbar, har tidlös design och material som håller i generationer.

 

string logo

 

Linje

Samarbete som vuxit

Samarbetet med String Furniture startade för flera år sen då de kontinuerligt köpt sträckfilmsmaskiner och sträckfilm av Boxon. Under 2022 tog samarbetet ytterligare fart, då ett personligt möte resulterade i byte av sträckfilm samt köp av kundunika lådor, bandningsmaskin och wellrivare. 

Linje

Hållbarhet en röd tråd

Eftersom hållbarhet går som en självklar röd tråd inom String Furniture ville man undersöka hur man kunde minska plastanvändning samt avfall. String Furniture bestämde sig för att byta till lättvikts REUSE-sträckfilm, baserad på återvunnen plast, vilket ledde till 53 % mindre jungfrulig plast och 52 % lägre kostnad.

De ville också producera sitt fyllnadsmaterial lokalt. Detta genom att återanvända gamla kartongförpackningar. String Furniture valde en wellrivare från Boxon, som hittills har minskat deras pappersavfall med cirka 60%. Helt enkelt en WIN-WIN-lösning.

Linje

quote_37x26.png  Under 2022 hade vi som mål att minska plast och avfall. Tillsammans med Boxon, som har varit fantastiska i sina ansträngningar att presentera alternativ, fick vi reda på att vi kunde minska användningen av plast enormt mycket. Och fortfarande spara pengar. Boxon försåg oss också med en wellrivare som gör stötdämpningsmaterial av förbrukad papp. Detta ledde till en betydande minskning av avfallet, och vi sparar pengar på att inte behöva köpa ny stötdämpning av kartong.

Fem stjärnor till Boxon! säger Erik Eriksson Teamleader Warehouse String Furniture. 

 

quote_37x26.png Jag uppskattar samarbetet med String Furniture oerhört mycket. Jag och mina kontaktpersoner har ett väldigt fint och tätt samarbete. Det här är ett utmärkt exempel på hur vi på Boxon vill jobba med våra kunder - Winning together, säger Karin Dahlberg, Account Manager på Indoor Sales Boxon.

 

Kontakta oss
Läs fler kundcase
Tom rad
loading symbol