light bulb icon
Snabba leveranser
light bulb icon
Fraktfritt över 3000 kr
light bulb icon
Trustpilot 4.6/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Snabba leveranser
Fraktfritt över 3000 kr
Trustpilot 4.6/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
Webshop
Tjänster
Kunder
Kunskap
Hållbarhet
Kontakt

Hur minskar ni er materialförbrukning?

Att se över era rutiner är alltid en bra idé!

Fler företag väljer idag att se över sina processer för att de inser vikten av att försöka spara in både tid och pengar.

Genom att arbeta med att minska er materialförbrukning kan ni som företag både minska era kostnader och effektivisera era processer. Samtidigt kan det hjälpa er att arbeta för en hållbarare miljö.

Hur man minskar materialförbrukningen
Linje

Vad kan ni göra för att ändra förbrukningen av ert material?

Det första ni kan göra är att se över att optimera själva emballaget. Om ni utformar förpackningen efter er produkt minimerar ni material som är överflödigt. Detta ger er inte bara en minskning av onödigt material utan det påverkar även era transportkostnader och krav på utrymme. Undvik gärna förpackningar som är för stora för produkten och försök välja så kompakta förpackningar ni kan. Viktigt är dock att det är utan att ni riskerar säkerheten av produktens leverans>

Nästa steg är att gå igenom er förpackningsprocess. Ju mer komplexa era förpackningsmetoder är desto större risk är det att ni använder mer material än vad som egentligen krävs. Genom att förenkla er förpackningsprocess kan förbrukningen av material minskas samtidigt som ni blir mer effektiva.

Tom rad

Att ha ett bra samarbete med er leverantör kan vara avgörande när det kommer till att optimera era förpackningar och processer. Ta ett möte med er leverantör och diskutera med dem för att se över era förpackningslösningar och processer. Undersök möjligheter som minskar mängden material eller vilka hållbara alternativ som finns.

Era medarbetare är nyckeln till framgång när det kommer att implementera en bra och effektiv förpackningsstrategi. För att kunna minska materialförbrukningen krävs att era medarbetare har rätt kunskap. Lägg fokus på att utbilda era medarbetare i vikten av att minska materialförbrukningen och vad för påverkan detta kan ha för miljön.

Linje

Genom att nyttja dessa alternativ kan ni säkert hitta delar ni kan utveckla för att ta er framåt i era processer samtidigt som ni minskar er materialförbrukning. Denna effektivisering hjälper er då att både spara tid, pengar och att ta vara på miljön.

 

Kontakta oss
Vår webshop
Tom rad
loading symbol