light bulb icon
Snabba leveranser
light bulb icon
Fraktfritt över 3000 kr
light bulb icon
Trustpilot 4.6/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Snabba leveranser
Fraktfritt över 3000 kr
Trustpilot 4.6/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
Webshop
Tjänster
Kundcase
Hållbarhet
Kontakt

Vårdväskan

30% mindre material med FSC-certifierad wellpapplåda

Vårdväskan är en leverantör av produkter för verksamheter inom hälso- och sjukvård, som strävar efter att förbättra hållbarheten och effektivisera sina förpackningsprocesser.

Vardvaskan_litenLogo.jpg

I sitt sökande efter en lösning som överensstämde med deras miljömål vände sig Vårdväskan till Boxon. Genom implementering av Boxons FSC-certifierade wellpapplåda minskade de materialanvändningen med 30%, vilket ledde till en betydande årlig minskning i både vikt och miljöpåverkan.

E-handelslåda med logotyp
Linje
E-handelspåsar Vårdväskan

Sänkte CO2 genom 95% återvunnet material

Vårdväskan bytte även ut sina e-handelspåsar, som till stor del var tillverkade av jungfruligt material, mot påsar gjorda av 95 % återvunnet material. Denna övergång bidrog inte bara till en markant minskning av nyplastförbrukningen utan också till en avsevärd minskning av CO2-utsläppen.

Förutom de miljömässiga fördelarna ledde den nya förpackningen till förbättrad operationell effektivitet och sparade årligen värdefull arbetstid. Vårdväskan kan nu stolt visa upp sitt hållbarhetsengagemang genom förpackningar som ligger i linje med företagets etiska riktlinjer.

Linje

Smart förpackningslösning och förnyad design

En annan utmaning var att övertala Vårdväskan att överge sina tidigare färgstarka lådor till förmån för en mer återhållen design. Vårdväskan betonade sina krav på en låda som var lätt att packa och som höll ett fördelaktigt pris. Projektet resulterade till sist i en framgångsrik lösning som båda parter är nöjda med och som Vårdväskan gärna berättar om.

quote_37x26.png Vi är verkligen nöjda med vår nya förpackningslösning och den nya brandingen på vårt emballage. Boxon har varit mycket hjälpsamma genom hela processen och har bidragit med sin expertis för att hitta den bästa lösningen för våra behov. ” säger Sebastian Gustafsson, Marknadsansvarig på Vårdväskan.

 

e-handelslådor olika design vårdväskan

quote_37x26.png Samarbetet med Vårdväskan är utvecklande och inriktat på lösningar. Vi arbetar nära tillsammans för att optimera förpackningarna för deras verksamhet” tillägger Jasmin Rönn, Account Manager på Boxon.

 

Kontakta oss
Linje
Tom rad
loading symbol