light bulb icon
Snabba leveranser
light bulb icon
Fraktfritt över 3000 kr
light bulb icon
Trustpilot 4.6/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Snabba leveranser
Fraktfritt över 3000 kr
Trustpilot 4.6/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
Webshop
Tjänster
Kundcase
Hållbarhet
Kontakt

Roxtec

Automatiserade processer för bättre effektivitet 

Roxtec grundades i Sverige 1990 och är världsledande inom flexibla tätningslösningar för kabel- och rörgenomföringar. Deras flexibla system används för kabeltätning och rörtätning inom många krävande branscher och projekt världen över. Tätningarna ger ett certifierat skydd mot riskfaktorer som exempelvis eld, gas, damm, vatten och skadedjur. 

 

roxtec

Tom rad
Linje

Kundens utmaning

Under vårt första möte med Roxtec i januari 2020 berättade de att de ville ha hjälp med att lösa problemet med ”flaskhalsen” på packningen för utgående paketgods vilket gjorde att det tog mycket tid för varje försändelse. Utmaningen bestod i att få till en arbetsmiljövänlig, säker och effektiv packstation på samma yta som tidigare.

Det var dessutom viktigt för Roxtec att lösningen var flexibel och kunde hantera ökande volymer både på kort och lång sikt genom att vara uppskalningsbar och möjlig att enkelt automatisera ytterligare.

 

quote_37x26.png Vi stod med en liten packstation som var ineffektiv, manuell och inte så arbetsmiljövänlig. Med hänsyn till ökande antal paket att hantera och den tillväxtresa vi befinner oss på behövde vi se över hur vi skulle kunna förbereda oss för ytterligare tillväxt”, säger Annelie Petersson på Roxtec.

Linje

Boxons lösning

Efter första mötet tog vi fram en helhetslösning som önskat och som skulle kunna investeras i olika steg. Lösningen i det här fallet blev en halvautomatisk bandning i stället för manuell, integrerade automatiska tejpmaskiner i stället för manuella stationer och en automatisk sortering i slutet. Detta ledde till att hela förpackningsprocessen blev strömlinjeformad och mer effektiv samt förbättrad ergonomi för Roxtecs anställda.

 

quote_37x26.png Under projektets gång upplevde vi att Boxon hade en mycket bra förmåga att ta till sig av och sätta sig in i våra utmaningar. Boxon förstod snabbt våra krav och kunde presentera en anpassad lösning som mötte våra behov. Under hela projektet har vi uppskattat Boxons närvaro och vilja att genom dialog kontinuerligt justera och förbättra lösningen.

quote_37x26.png Vi är jättenöjda med resultatet! Vi har idag en packstation på plats som är arbetsmiljövänlig, effektiv och som förbättrar vår förmåga till värdeskapande samt bidrar till att vi är förberedda för ytterligare tillväxt”, säger Annelie Petersson på Roxtec.

 

Kontakta oss
Läs fler kundcase
Linje
Tom rad
loading symbol