light bulb icon
Snabba leveranser
light bulb icon
Fraktfritt över 3000 kr
light bulb icon
Säker betalning
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Snabba leveranser
Fraktfritt över 3000 kr
Säker betalning
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
Webshop
Vi erbjuder
Kundcase
Hållbarhet
Service & Support
Om oss

Bulkhantering

Innovativt, unikt och av hög kvalitet; varje produkt och transportkedja kräver egen hantering. Från mat till läkemedel till farligt gods; världen av bulkhantering är lika individuell som de produkter de fylls med. 

Världsomspännande produktionsanläggningar

För att garantera att varje storsäck uppfyller era krav inom såväl kvalitet som prestanda, arbetar vi på alla våra produktionsanläggningar i Europa och Asien med toppmoderna teknologier och strikta kvalitetskrav. På våra världsomspännande produktionsanläggningar respekterar vi strikt tillämpningen av våra etiska värden.

Linje

Från livsmedel via läkemedelsprodukter till farligt gods: storsäckarnas värld är lika individuell som de produkter de fylls med.

Storsäckar eller FIBC (=Flexible Intermediate Bulk Container) är behållare för bulklast som används i många olika branscher. De tillverkas i polypropylen och är 100 % återvinningsbara. Storsäckar används överallt där stora produktmängder fylls på, lagras och transporteras. Listan över användningsområden är därför lång, för storsäckar i olika utföranden lämpar sig för många olika typer av bulklast. 

Som grundmodell finns standardstorsäckarna för olika produkter som t.ex. sten, sand, pellets och många andra produkter. Storsäckarna kan belastas med 25 till 3 000 kg och finns med återvinningsbar PP-väv. Förutom standardstorsäcken finns det specialiserade FIBC som uppfyller din produkts specifika krav:

  • För livsmedel och känsligt bulkgods erbjuder vi storsäckar från renrumsproduktion som testas enligt lagstadgade föreskrifter och som uttryckligen är tillåtna för livsmedel.

  • Farligt gods transporteras i särskilda UN Bags. Storsäckar för farligt gods uppfyller FN:s alla föreskrifter beträffande tillverkning, egenskaper, märkning, testmetod, godkännande och användning.   

  • I omgivningar där det finns risk för explosioner används storsäckar som har tagits fram särskilt för att skydda personalen och produkten mot statisk elektricitet. Det finns olika typer av antistatiska storsäckar (typ B, C och D) vars användningsområde i stor utsträckning beror på användningen och den påfyllda produkten.

  • Stora besparingar på upp till 30 % i logistiken kan nås med formstabila storsäckar som kännetecknas av en mycket bra stapelbarhet och som kan förvaras på ett platsbesparande sätt.

  • Beroende på hanteringssystem och upphängning kan storsäckar med 1 eller 2 öglor vara ett mer lätthanterligt val. För produkter som gödningsmedel, cement eller gips är de en idealisk förpackning.

  • För demontering av asbest på föreskrivet sätt finns det särskilda asbeststorsäckar eller plattsäckar som garanterar personalens säkerhet. De har en motsvarande märkning och kan förslutas på ett säkert sätt.

  • Produkten får extra skydd av innersäckar, så kallade Big Bag Liner som fästs invändigt i storsäcken.

  • PET Big Bag - Återvunna PET-flaskor från Indonesien omvandlas till Storsäckar.

Storsäcken konstrueras efter hur den ska användas och i synnerhet efter innehållet. Det finns flera olika konstruktionstyper som kan kombineras. Vilken upphängning du behöver beror framför allt på den last som du vill transportera i storsäcken samt på ditt hanteringssystem. Topp- och bottenkonstruktionerna anpassas också efter din produkt och ditt system för effektiv påfyllning och tömning.

Självklart hjälper vi dig med råd om hur dina storsäckar ska byggas upp.

Tom rad

Relaterat innehåll

Big Bags med handtag

Bulkförpackningar

Utöver enkla storsäckar erbjuder vi ett komplett sortiment för bulkhantering.

Läs mer

Specialemballage

Utifrån en idé tas en unik, kreativ lösning fram som matchar ert behov och tar hänsyn till era krav.

Läs mer

Optimering

Ett optimalt, effektivt flöde är grundläggande för den dagliga hanteringen. 

Läs mer
Tom rad
loading symbol