, Nyheter | Senaste nytt - Boxon
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.

Nyheter

Här kan du läsa om stort och smått som rör Boxon och vår bransch. För pressreleaser, gå till vårt pressrum

Tom rad
Linje

ScanStar till Boxon

2021-09-06

Totalt 14 priser har delats ut till nordiska förpackningsdesigners, tillverkare och användare i årets tävling. Vi är mycket stolta över att kunna meddela att Boxon fick priset för Bästa nya idén/applikationen, i kategorin Transport/Distributions-förpackningar.

LM-låda vann en ScanStar
Linje

Hållbarhetsrapport

2021-07-08

Våra principer inom de fyra grundläggande områdena mänskliga rättigheter, miljö, arbetsrätt och affärsetik finns i våra officiella policyer. Alla våra CSR-aktiviteter tillsammans är föremål för en årlig hållbarhetsrapport som vi publicerar varje vår.

Läs vår rapport och se gärna fimen om vårt CSR-arbete.

Boxons CRS film
Linje

GLAD SOMMAR!

2021-06-16

Sommar och semestertider är i antågande men vi har öppet hela sommaren. 

Sommartider på Boxon
Linje

Vi har tejp för alla behov

2021-05-15

Det är inte alltid lätt att veta vilken typ av tejp man ska använda. Vi har tejp för alla tillfällen och branscher - Låt oss guida dig. 

 

Teknisk tejp
Linje

DAHL väljer Reborn, det CO2 neutrala alternativet inom sträckfilm

2021-04-13

Dahl är kund till Boxon och ville ha hjälp med att minska sitt koldioxidavtryck när det kom till användning av sträckfilm. Detta utan att kompromissa med kvaliteten. Reborn, den klimatsmarta sträckfilmen baserad på tallolja, blev ett självklart val för Dahl.

 

Miljövänlig sträckfilm
Linje

Vi vill stolt presentera vår nya image film

2021-03-24

Med våra förpackningslösningar är vi genuint intresserade av att skapa ett mervärde för våra kunder. Vi ser till att ingenting händer med de saker du bryr dig om. Precis som Olga. 

 

Image movie boxon - Olga
Linje

Reducerad plastanvändning hos Nordic Nest

2021-03-11

Vårt samarbete med Nordic Nest startade hösten 2019 då de investerade i en sträckfilmsmaskin från oss. Med så stor omsättning av inredning som ska packas och skyddas var en investering som denna väl värd pengarna. Vidare kom samarbetet att utökas då vi kunde erbjuda fyllnadsmaterial och produktskyddsmaterial från Sealed air, i bra kvalitet till bra pris.

Då förbrukningen av plast var mycket stor, var önskan om att reducera miljöpåverkan också viktig. Nordic Nest ville reducera sitt plastanvändande.

 

Fyllnadsmaterial och produktskyddsmaterial till Nordic Nest
Linje

Ny VD till Boxon Group

2021-02-11

Det är med stolthet vi kan informera att Christer Rapp har utsetts till ny VD och Koncernchef för Boxon Group. Christer tillträdde den 1 februari 2021 och kommer närmast från Windoor/Sunparadise där han med stor framgång varit VD för de skandinaviska bolagen.

 

Anders Yllfors och Christer Rapp
Linje

Boxon GmbH får återigen priset Ecovadis Gold

2020-11-16

Goda tider för hållbarhet: Under år 2020 fick Boxon GmbH återigen priset Ecovadis Gold, för sin prestation inom CSR.

Ecovadis metodiken bygger på 21 kriterier inom hållbarhet. De är grupperade efter fyra teman: miljö, arbete och mänskliga rättigheter, etik och hållbar upphandling. Dessa kriterier är baserade på internationella hållbarhetsstandarder såsom de tio principerna i FN:s Global Compact, Internationella arbetsorganisationens (ILO) konventioner, standarderna för Global Reporting Initiative (GRI), ISO 26000-standarden etc.

Ecovadis Gold
Linje

Först i Norden med ny digital tryckteknik

2020-09-09

Vi har länge sett fördelarna med digital tryckteknik och de positiva lösningar som detta innebär för oss och våra kunder. Vi fortsätter att satsa på digital tryckteknik och blir nu först i Norden med en HP Indigo 6900 uppgraderad till HP Indigo 6K. Den nya trycktekniken innebär nya möjligheter för våra kunder.

HP Indigo 6900
Linje

Boxon erbjuder en hållbar etikett

2020-06-09

I vår produktion i Borås kan vi nu erbjuda etiketter på fossilfri PP. Etikettmaterialet har samma egenskaper som tidigare men är framställt på ett mer hållbart sätt. Att utveckla mer hållbara förpackningslösningar är en betydande del av Boxons strategi och därför är det otroligt kul och viktigt att våra etikettkunder nu får vara en del av detta. Till skillnad mot tidigare syntetmaterial så framställs detta från en restprodukt (tallolja) från pappersproduktion. Processen kallas Mass Balance approach och är ISCC certifierad.

Miljövänlig etikett
Linje
Tom rad

Tidigare inlägg

Miljövänlig sträckfilm

2020-04-20

Boxon lanserar ett nytt sträckfilmskoncept REBORN som är baserat på tallolja.

Minska plastavfall för renare vatten

2019-08-21

Storsäckar tillverkade av återvunna PET-flaskor från Indonesien.

From idea to design

2019-07-03

Lyft ditt varumärke med rätt etikett! Alla känner vi vikten av att göra ett gott första intryck. 

2019-06-28

Vi är en av de första i Norden med en FSC-certifierad etikettproduktion. 

Tom rad