light bulb icon
Snabba leveranser
light bulb icon
Fraktfritt över 3000 kr
light bulb icon
Trustpilot 4.6/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Snabba leveranser
Fraktfritt över 3000 kr
Trustpilot 4.6/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
Webshop
Tjänster
Kunder
Kunskap
Hållbarhet
Kontakt

Alfdex AB

Lådresaren hjälpte Alfdex att optimera och utöka sin kapacitet

Med kunder världen över erbjuder Alfdex vevhusgas separatorer till tunga dieselfordon och dieselmotorer. Sedan starten 2002 har de erbjudit sina kunder helhetslösningar men även försäljning till eftermarknaden.

Kundcase med Alfdex - kunder och säljare.
Linje
PreviewImage

Behovet av en lådresare

Eftersom försäljningen av reservdelar på årsbasis ökat från 5 500 till 75 000 sålda såg Aldex ett behov att se över sitt produktionsled för att undersöka förbättringsmöjligheter.

Då den positiva tillväxten skulle innebära två till tre personer extra i packningsprocessen så började de se över olika alternativ och fann då en lösning hos oss.

Linje

Samarbetet mellan Alfdex och Boxon

Vårt samarbete med Alfdex har pågått sedan 2007 då de började handla etiketter av oss. När de såg ett behov av att finna en ny lösning i sin produktion så letade de efter en leverantör som kunde erbjuda enkelhet med en lokal förankrad service.

Efter ett referensbesök som arrangerades för dem så fick de en positiv bild och möjlighet att påverka lösningen efter egna önskemål.

quote_37x26.png Valet av Boxon var faktiskt ganska enkelt. Det fanns en teknisk lösning, det var en närhet till service och det fanns en enkelhet med den påbyggnadsdel som vi såg som väldigt viktig” säger Tony Petersson, Fastighetschef på Alfdex AB i Landskrona.

Linje

Lådresaren löste behovet

Valet av lösning blev en lådresare som hjälper Alfdex att optimera och utöka sin kapacitet. Maskinen kan hanteras av en person vilket hjälper dem att hålla sina omkostnader nere.

Lådresaren har varit i gång sedan årsskiftet och Alfdex ser redan nu en rad fördelar med lösningen:

  • Tidsbesparing – manuellt är outputen en pall per timme, med maskinlösningen är outputen två pallar per timme.
  • Ergonomi – lyftbordet underlättar för operatören som numera kan jobba i en mer ergonomisk nivå.
  • Fler användningsområden – de ser redan nu att de kan använda lösningen till fler produkter.
  • Nya affärsmöjligheter – med lösningen och den kapaciteten som erbjuds kan Alfdex erbjuda tjänsten till fler kunder.
Lådresare ute hos vår kund Alfdex.
Linje

quote_37x26.png Vi har jobbat med Boxon sedan jag började för 17 år sen. Vi har hela tiden haft en transparent lösning, ett fint samarbete och alltid gått i mål med de projekten vi har startat. Sammanfattningsvis vill jag säga att valet av leverantör och maskin har gått precis enligt våra förväntningar. Jag kan bara lyckönska er som kommer att göra detta samarbete med Boxon och denna kartongvikningsmaskin.” avslutar Tony.

quote_37x26.png Vid referensbesöket kunde vi tillsammans diskutera fram en lösning som passade Alfdex´s behov av funktioner och lokaliteter. Maskinlinjens kompakthet skapar en bra överblick för operatören.  Vi är väldigt nöjda med samarbetet vi har med Alfdex” säger Johan Persson, Project and Service Manager hos Boxon.

 

Kontakta oss
Läs fler kundcase
Tom rad
loading symbol