light bulb icon
Snabba leveranser
light bulb icon
Fraktfritt över 3000 kr
light bulb icon
Trustpilot 4.6/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Snabba leveranser
Fraktfritt över 3000 kr
Trustpilot 4.6/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
Webshop
Tjänster
Kunder
Kunskap
Hållbarhet
Kontakt

Att tänka på vid val av etikett till er produkt

När ni ska välja etikett till er produkt är det viktigt att tänka på en rad faktorer. Etiketten kan påverka kundens köpbeslut, bidra till att bygga er varumärkesidentitet samt säkerställa att produkten uppfyller alla lagkrav. Då en etikett spelar en avgörande roll när det gäller att kommunicera viktig information om produkten så är det viktigt att tänka på följande:

Schampoo- och tvålettiketter
Tom rad

1. Etikettens syfte

Innan det är dags att välja en etikett så bör ni fundera över vilket syfte etiketten har. En etikett kan ha fler funktioner där den exempelvis ska ge information om produktens innehåll, användning, ingredienser, ursprungsland, miljöpåverkan eller hållbarhetsåtgärder. Etiketter kan även hjälpa er att bygga ert varumärke och hjälpa till att skapa en koppling mellan er produkt och konsumenten. När ni designar eller väljer er etikett är det viktigt att ha dessa syften i åtanke.

 

2. Vilket material ska etiketten sitta på?

För att säkerställa att etiketten ser bra ut på förpackningen och fäster ordentligt, behöver ni ta hänsyn till vilket material produkten har. Olika material kräver olika typer av lim och etikettpapper för att ge bästa resultat. Viktigt är då att fundera över vilket material förpackningen är gjord av, till exempel plast, glas, metall, papper eller kartong? Välj sedan en etikett som är kompatibel med materialet.

Tom rad

3. Hållbarhet - Vad ska etiketten utsättas för?

En annan viktig aspekt att tänka över är etikettens hållbarhet eftersom den påverkar vilken typ av miljö och förhållanden som etiketten klarar. Vilken temperatur, fuktighetsnivå och mekanisk påverkan kan etiketten komma att utsättas för under transport, lagring och användning. För att säkerställa att den klarar dessa förhållande är det viktigt att välja rätt ytskikt och lim.

4. Format - Storlek och form?

Storlek och form är avgörande för att skapa ett visuellt tilltalande och informativt utseende för etiketten. Hur mycket information behöver ni inkludera på etiketten och hur passar detta överens med förpackningens yta. Fundera även på hur formen på etiketten påverkar estetiken och experimentera gärna med ovanliga former eller utskärningar för att skapa en unik design som blir minnesvärd för konsumenten.

Tom rad

5. Applicering - Innan eller efter att förpackningen fylls? 

Till sist behöver ni överväga när etiketten ska appliceras. Om etiketten appliceras innan förpackningen fylls är det viktigt att den kan motstå eventuell påverkan och temperaturförändringar som kan uppstå under fyllningsprocessen. Applicerar ni i stället etiketten efter att förpackningen fyllts är det viktigt att säkerställa att etiketten fäster ordentligt trots eventuella ojämnheter eller rester som kan uppstå på förpackningens yta. Det är viktigt i båda fallen att välja rätt lim och etikettmaterial då detta behöver stämma överens med produkt och förpackningsprocess.

Tom rad

Sammanfattningsvis är det är av stor vikt att välja rätt etikett för er produkt. Det är avgörande för att vara säker på att den uppfyller sitt syfte och ger ett attraktivt och professionellt utseende.

Genom att noggrant överväga etikettens syfte, materialval, hållbarhet, format och appliceringstidpunkt, kan du skapa en etikett som uppfyller alla krav och förstärker ditt varumärkes budskap. Och kom ihåg, en väl utformad etikett ger inte bara viktigt information till er konsument, utan den bidrar även till att skapa en positiv kundupplevelse, vilket kan leda till ökad försäljning.

 

Kontakta oss
Standard etiketter
Tom rad
loading symbol