light bulb icon
Snabba leveranser
light bulb icon
Fraktfritt över 3000 kr
light bulb icon
Trustpilot 4.6/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Snabba leveranser
Fraktfritt över 3000 kr
Trustpilot 4.6/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
Webshop
Tjänster
Kunder
Kunskap
Hållbarhet
Kontakt

Trender inom emballage 2024

Framtidens förpackning - spännande trender att hålla koll på 2024!

Aldrig tidigare har valet av emballage varit så avgörande som nu när medvetenheten om hållbarhet och dess påverkan på vår planet når nya höjder. År 2024 erbjuder en unik möjlighet att omdefiniera prioriteringar och göra välgrundade beslut när det gäller förpackningsval.

I år ökar efterfrågan av innovativa material, smarta teknologier och minimalistisk design. Låt oss undersöka hur dessa trender kommer att vägleda ditt val av emballage med hållbarhet i fokus.

Hund i låda
Linje
Hållbar förpackning

Hållbarhet som prioritet -
återvinningsbara material tar över

En av de mest framträdande trenderna inom förpackningsindustrin 2024 är ett ökat fokus på hållbarhet generellt. Konsumenter har blivit alltmer medvetna om den miljöpåverkan som förpackningsmaterial skapar och efterfrågar därför alternativ som är mer skonsamma mot planeten. Företag investerar således mer i innovativa material och tekniker för att möta sina kunder och minska sin egen klimatpåverkan. 

Framväxten av innovativa och återvinningsbara material tar ett stort kliv framåt. Biologiskt nedbrytbara alternativ och förpackningar tillverkade av återvunnet material blir normen, och företag satsar på att minska sin användning av engångsplast.

Läs om vår hållbarhetsmärkning.

 

Linje

Återanvändning och cirkulär ekonomi

Cirkulär ekonomi är ett begrepp som vinner terräng inom förpackningsbranschen.

Under 2024 kommer fler företag att optimera förpackningar för återanvändning och minimera överflödigt material och därmed ta ett steg närmare en cirkulär ekonomi. Detta innebär att förpackningsdesign kommer att ha en längre livscykel, och företag kommer att arbeta för att minska avfallet genom att främja återanvändning av förpackningar. Konsumenter förväntar sig nu att vara en del av lösningen genom att välja produkter och förpackningar som stöder cirkulära processer.

Cirkulärt emballage
Linje
Enkel förpackning Boxon Logga

Minimalism och estetik

I takt med att hållbarhet blir en prioritet har en minimalistisk design blivit alltmer populär inom förpackningsvärlden. Företag strävar efter att skapa förpackningar som inte bara är estetiskt tilltalande utan också funktionella och miljövänliga. Enkelhet i design och användning av återvinningsbara material går hand i hand för att skapa förpackningar som inte bara skyddar produkten utan också minimerar sitt eget fotavtryck på miljön. Detta estetiska tillvägagångssätt skapar också en stark koppling mellan varumärket och konsumenten genom visuellt tilltalande förpackningar.

Linje

Smarta förpackningar med teknologisk innovation

Teknikens framfart har öppnat dörren för smartare förpackningslösningar.

Vidare kan RFID-teknik, sensorer och QR-koder användas för att skapa interaktiva förpackningar som ger konsumenter mer information om produkten, dess ursprung och användning. Dessutom kan smarta förpackningar användas för att förbättra produktens spårbarhet och säkerhet. Detta ger inte bara konsumenterna en mer engagerande köpupplevelse utan möjliggör också för företag att optimera sin logistik och förhindra förfalskning.

Spårbarhet QR kod förpackning
Linje

Avslutning

Förpackningsindustrin 2024 är en plats för spännande innovation och förändring. Hållbarhet, teknologiska framsteg och minimalistisk design är trender som kommer att forma framtiden för förpackningar. Företag som framgångsrikt omfamnar och anpassar sig till dessa trender kommer inte bara att möta konsumenternas förväntningar, utan också bidra till en mer hållbar och innovativ framtid för hela branschen.

Så låt oss se fram emot en värld av förpackningslösningar där smart design möter planetens behov.

 

Kontakta oss
Våra förpackningslösningar
Tom rad
loading symbol