light bulb icon
Snabba leveranser
light bulb icon
Fraktfritt över 3000 kr
light bulb icon
Trustpilot 4.6/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Snabba leveranser
Fraktfritt över 3000 kr
Trustpilot 4.6/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
Webshop
Tjänster
Kunder
Kunskap
Hållbarhet
Kontakt

SoliferPolar

SoliferPolar AB, Dorotea

Företaget SoliferPolar är en sammanslagning av det Finländska bolaget Solifer och det Svenska bolaget Polar. I Norrländska Dorotea har Polarvagnen byggt husvagnar sedan 1964.

Polar-logga.jpg

Kundens utmaning

De nya Polarvagnarnas front och bakstycken är tillverkade av ABS-Plast. Dessa är även reservdelar som går att beställa från lagret i Dorotea för leverans till olika samarbetspartners och serviceverkstäder. Leveranserna har tidigare föregåtts av att man på reservdelslagret byggt en stödram av trä för hand och sedan satt wellpappemballaget runt detta. Ett både kostsamt och tidsödande arbete.

Linje

Boxons lösning

Vid projektets start konstaterades att plastdetaljerna hade näst intill identisk bredd. Djupet på produkterna skiljde inte heller alltför mycket. Det som hade större variation var produkternas höjd. Därför skapades en emballagelösning, en låda, med teleskopisk funktion. Lådan består av två halvor som passar i varandra. På så vis passar emballaget till hela bredden av produkter som Polarvagnen skickar.

Den yttre lådan blev också en given plats att bära fram Polarvagnens logotype - POLAR Made In Norrland.

Linje

Samarbetet

Samarbetet mellan SoliferPolar och Boxon började redan 2006 och vi har fortsatt att tillsammans effektivisera och utveckla emballagelösningar sedan dess. En långsiktighet som ger plats för kreativitet och båda parter är nöjda.

Erik Sundin på SoliferPolar:

quote_37x26.png Nu packar vi mer än dubbelt så snabbt till under halva kostnaden. Vad finns det mer att säga? 

quote_37x26.png Lyckade resultat ramlar inte bara ner från himlen. De kommer från ett gemensamt engagemang där idéer får plats att stötas och blötas. Detta hade inte varit möjligt utan det engagemang som personalen på SoliferPolar visat, avslutar Mikael Karlsson, Account Manager på Boxon.

 

Kontakta oss
Läs fler kundcase
Tom rad
loading symbol