light bulb icon
Snabba leveranser
light bulb icon
Fraktfritt över 3000 kr
light bulb icon
Trustpilot 4.6/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Snabba leveranser
Fraktfritt över 3000 kr
Trustpilot 4.6/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
Webshop
Tjänster
Kundcase
Hållbarhet
Kontakt

Varje potatis har sin egen smak

Lassons är ett lantbruk med känsla för hållbarhet och miljövänligt tänkande. De stolta ägarna grundar sina beslut på vad som känns rätt och som passar in i lantgårdens kretslopp.

 

NY logga Larsviken.png

 

2012 startades gårdens chipstillverkning! Larssons Chipseri är det enda chipsföretaget i Sverige som kan följa hela produktionskedjan – från sättning av potatis till fritering och paketering av chipsen hemma på gården. 

Chipsen säljs främst till delikatessbutiker runt om i landet samt till Norge och Tyskland.

Kundens Utmaning

På varje påse trycks vilken potatissort som använts vid framtagningen, då olika potatisar ger olika smak och utseende. Larssons behövde hjälp med att ta fram ett enhetligt emballage samt flexibel produktmärkning, något som är ett krav inom livsmedelsindustrin.

Som åttonde generationen känner de ett ansvar för familjegården och mot miljön. De samarbetar helst med lokala näringsidkare som delar deras filosofi om hållbarhet och som värnar om det genuina. 

Boxons lösning

Tillsammans med Larssons har Boxon tagit fram chipspåsens folie, med en livsmedelsgodkänd aluminiuminsida och färggrant tryck på utsidan. Genom att låta aluminium bryta igenom på framsidan har påsen fått ett mycket högkvalitativt utseende.

Displaylådorna är tillverkade i wellpapp med flexotryck i svart och rymmer 21 stora chipspåsar.

Varje påse förses med tryck där man skapar olika layouter för olika produkter. Ett enkelt och snabbt sätt att skapa en flexibel märkning.

Boxons närhet, den höga personliga servicen och möjligheten att prova sig fram till rätt emballage är något som familjen värdesätter.

quote_37x26.png Vi är mer än nöjda med resultatet av samarbetet med Boxon, säger Larssons.

Linje

Larssons har valt att låta Boxon lagerhålla en del av emballaget, såsom chipsbacken och chipslådan, för att spara på det något begränsade lagerutrymmet.

Larssons logotyp är nu också tryckt på potatislådan. Den är försedd med flerfärgstryck och i extra hög kvalité för att klara hanteringen av potatis.

De är mer än nöjda med resultatet, och avslutar:

quote_37x26.png Det måste kännas rätt och vi är mycket noga med vilka vi väljer att samarbeta med. Vi kanske upplevs som petiga, men vi står för vad vi gör och vi vill att det ska vara äkta hela vägen.

Mer om Larssons

Larssons släktgård ligger i Viken, Nordvästra Skåne, och har tillhört familjen sedan 1700-talet. I hela åtta generationer har familjen drivit gården, med passion för potatis och med en strävan att skapa ett hållbart och miljövänligt lantbruk.

På gårdens lanthandel trängs de egenproducerade varorna med andra delikatesser. Urvalet av produkter styrs av olika beslut, där närodlat, tradition och passion är viktiga parametrar.

Läs mer om Larssons här.

 

Kontakta oss
Läs fler kundcase
Linje
loading symbol