light bulb icon
Snabba leveranser
light bulb icon
Fraktfritt över 3000 kr
light bulb icon
Trustpilot 4.5/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Snabba leveranser
Fraktfritt över 3000 kr
Trustpilot 4.5/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
Webshop
Vi erbjuder
Kundcase
Hållbarhet
Service & Support
Om oss

Skräddarsydda e-handelslådor

Två skräddarsydda e-handelslådor boostade Skapamers varumärke på ett hållbart sätt.

Skapamer.se är en av Sveriges största och mest populära webshoppar för pyssel och hobby. Butiken grundades 2010 och har allt för de som älskar att skapa och pyssla. Skapamer.se har ett brett sortiment för både stora och små, till väldigt fördelaktiga priser.

Skapamer.se och Boxon har samarbetat sedan 2018.

skapa,mer-logga.jpg

Linje

Kundens utmaning och samarbete med Boxon

När Skapamer träffade Boxon för fyra år sedan behövde de framför allt hjälp med att hitta ett mer effektivt sätt att packa. Många av deras varor hade särskilda behov för hur de behövde packas vilket gjorde arbetet väldigt tidskrävande och inte heller särskilt ergonomiskt för de anställda som utförde packandet.

quote_37x26.pngVi började spåna på en lösning tillsammans med Henrik på Boxon. Vi såg även till att engagera vår personal och lät dem komma med input och önskemål om hur packningsprocessen skulle kunna förbättras, säger Sebastian Godoy, Lagerchef på Skapamer.

Tillsammans med Skapamer tog sig Boxon en titt på processen vid de olika packstationerna. Båda parter var överens om att det framför allt lades för mycket tid på själva inpackningen, samt att materialspillet vid varje packning var onödigt stort. Vidare uttrycktes önskan om och vikten av att få till en lösning med ett hållbart och miljövänligt tänk - både vid packning och vid leverans av produkterna.

Linje

Så löste Boxon utmaningen 

Två olika förpackningslösningar skräddarsyddes åt Skapamer -  en funktion box och en E-handelslåda LM, båda med Skapamers egen logga.  

Funktionsboxen, skapad för att enkelt anpassas efter varans storlek, gav möjlighet att packa många olika typer av varor i en och samma låda. Den smidiga tejpremsan tog dessutom bort momentet med manuell tejpning.  

E-handelslådan LM är skapad för att enkelt kunna vikas ihop från ett enda stycke wellpapp till en färdig, väl försluten låda utan att ytterligare förslutning är inblandad. Lådan passade perfekt för Skapamers pysselsortiment av mindre varor. Denna packning lämnar så gott som inget wellpappspill efter sig. 

Innan hade Skapamer något krångliga rutiner i packlokalen. Även detta kunde Boxon hjälpa till att titta på. Nya mer ergonomiska och effektiva processer och rutiner samt ett nytt flödesschema, hjälpte Skapamer att rekordöka antal paket/dag, från 120 paket per dag/person till 131.  

Till e-handels låda
Linje

quote_37x26.pngVi vill framför allt lyfta samarbetet, lyhördheten och kommunikationen som har varit outstanding från början till slut. Henrik och Boxon har verkligen lyssnat på våra behov, kommit med kreativa med förslag på lösningar och idéer som alla har genererat värde för Skapamer. Att vi dessutom fått vårt varumärke och logga på våra lådor var pricken över i:et och har skapat mervärde för våra kunder, säger Sebastian Godoy,Skapamer.

Linje

Hållbarhetstänket då?  

Förutom den kraftiga reduceringen av användandet av tejp och wellpapp, ledde de nya lösningarna till att fraktvolymen minskade både internt och externt. Då funktion-lådan kan anpassas storleksmässigt, fylls de alltid på bästa sätt med en eller flera produkter. Detta medför att minimalt med luft skickas. Storleksmässigt mindre paket medför mindre fraktvolym externt och även internt då fler lådor får plats i förvaringsboxarna under packprocessen. 

Vidare är båda lådorna tillverkade av FSC-certifierad wellpapp som är snällare mot miljön.   

Boxon rådde Skapamer att planera sina leveranser från flera gånger i veckan till en gång i veckan för att minska miljöpåverkan från CO2, något som de också implementerade. 

Till LM-låda
Tom rad

quote_37x26.pngVi hade aldrig kunnat driva ett så framgångsrikt projekt utan mycket engagemang, så bra kommunikation och passion från teamet och personalen på Skapamer. Det gjorde hela skillnaden och underlättade för mig att hjälpa dem att identifiera sina behov och implementera de bästa lösningarna för dem. Det gjorde även mitt jobb så mycket roligare och mer tillfredsställande. Drömkund! Säger Henrik Wickström, Account Manager på Boxon

Tom rad
Kontakta oss
Läs fler kundcase
Linje
loading symbol