light bulb icon
Snabba leveranser
light bulb icon
Fraktfritt över 3000 kr
light bulb icon
Trustpilot 4.6/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Snabba leveranser
Fraktfritt över 3000 kr
Trustpilot 4.6/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
Webshop
Tjänster
Kunder
Kunskap
Hållbarhet
Kontakt

Förstå FSC® och varför det är viktigt för ditt företag

FSC-märkning är vanligt förekommande bland produkter vi dagligen använder, såsom möbler, trä och inte minst emballage och förpackningar.

FSC-certifiering är avgörande för att främja hållbart skogsbruk. Den bekräftar att skogarna hanteras på ett sätt som tar hänsyn till miljön, sociala behov och ekonomisk hållbarhet. Produkter som bär FSC-märkningen ger konsumenter förtroendet att deras köp stöder bevarandet av skogar och främjar en hållbar utveckling.

Vad är FSC?

FSC står för Forest Stewardship Council®, och är en oberoende organisation som verkar för att främja ansvarsfullt skogsbruk och upprätthålla balansen mellan miljömässiga, sociala och ekonomiska aspekter av skogsbruket. Organisationen grundades i Toronto 1993 och har under åren vuxit till att bli världens mest utbredda certifieringssystem. Tusentals företag världen över använder idag FSC-certifieringen. 

Linje
Tom rad
FSC-märkningar

Vilka FSC-märkningar finns det?

För att underlätta för konsumenter erbjuder FSC olika märkningar som indikerar olika aspekter av hållbart skogsbruk.

  1. FSC 100%: Produkter som bär FSC 100%-märkningen tillverkas enbart av material från skogar som är FSC-certifierade. Detta innebär att råvaran har hämtats från skogsbruk som uppfyller stränga krav för miljömässig, social och ekonomisk hållbarhet enligt FSC:s standarder.

  2. FSC Mix: Produkter som bär FSC Mix-märkningen är tillverkade av en kombination av material från FSC-certifierade skogar, återvunnet material och/eller material som är FSC-kontrollerat. Detta ger konsumenter möjlighet att välja produkter som både främjar hållbart skogsbruk och återanvändning av resurser.

  3. FSC Recycled: Produkter som har FSC Recycled-märkningen är tillverkade av 100% återvunnet material. Denna märkning visar på ett tydligt sätt att produkten bidrar till att minska behovet av att ta nya resurser från naturen och främjar cirkulär ekonomi.

Linje

Varför ska du välja FSC-certifierade produkter?

Certifieringen betyder att produkterna kommer från skogar som sköts på ett sätt som tar hänsyn till naturen och samhället. Genom att välja FSC-certifierade produkter hjälper du till att minska avskogning, säkerställa bra arbetsvillkor, bevara olika djur- och växtarter samt skydda ursprungsbefolkningars rättigheter.

Att som företag välja att jobba med och köpa FSC-certifierade produkter är mer än bara ett hållbarhetsbeslut, det är en investering i företagets rykte och framtid. Fler kunder efterfrågar hållbara alternativ, och att välja FSC-certifierade produkter visar företagets engagemang för miljö och socialt ansvarstagande.

Hur arbetar vi på Boxon med FCS-certifiering?

Vi arbetar kontinuerligt med att uppdatera vårt sortiment till mer hållbara alternativ. Vi erbjuder produkter inom FSC Mix samt FSC Recycled-märkning*. Märkningen visar om en produkt kommer från FSC-certifierat skogsbruk och om den är tillverkad av en blandning av flera råmaterial eller av återvunnet material. Vi är glada över att 62% av all vår försäljning kommer från produkter som är FSC-certifierade. Vårt mål är att under 2024 nå upp till 75%.

I nuläget är 80% av våra Boxon-kontor runt om i världen FSC-certifierade. Vi jobbar mot att alla kontor blir det inom kort.

En stor del (i nuläget 69%) av våra återförsäljare av fiberbaserade produkter, är även de FSC certifierade. 

*Boxon Licenskod FSC-C176813

FSC certifierat emballage
Tom rad

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är valet att välja FSC-certifierade produkter en win-win-situation för företag, kunder och miljön. Genom att investera i hållbara alternativ kan företag både stärka sitt varumärke och göra en positiv skillnad för planeten.

 

Kontakta oss
Våra förpackningslösningar
Tom rad
loading symbol