light bulb icon
Snabba leveranser
light bulb icon
Fraktfritt över 3000 kr
light bulb icon
Trustpilot 4.5/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Snabba leveranser
Fraktfritt över 3000 kr
Trustpilot 4.5/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
Webshop
Vi erbjuder
Kundcase
Hållbarhet
Service & Support
Om oss

Kundcase

Det är ni kunder som styr oss i vårt arbete och vi strävar efter långsiktiga affärsrelationer. Det är inte vad vi säger om oss som är viktigt utan det är era ord om oss som är värdefulla. 

Branscher

Förpackningar, etiketter och automation är något som de flesta företag kommer i kontakt med, oavsett vilken bransch man tillhör. Ingen bransch är främmande för oss och ingen är för stor eller för liten. De flesta företag vi arbetar med finns dock inom Industri-, handel- logistikbranschen och fordonsindustrin.

packmaskiner beroende på bransch

Industri

Vi vet att det finns både komplexa och specifika utmaningar för olika industrisektorer.

Läs mer

Handel/E-handel

Genom att förstå konsumentens behov kan handelsföretag vinna enorma fördelar.

Läs mer

Logistik

Många företag kommer integrera logistikflödet i sina egna verksamheter allt eftersom kraven ökar.

Läs mer

Fordonsindustrin

Till bilindustrin erbjuder vi kostnadseffektiva och mer hållbara förpackningslösningar. 

Läs mer
Linje

Nedan har vi samlat case från några av våra kunder.

Tom rad

Alfdex

Vår lådresare hjälpte Alfdex med sitt behov att optimera och utöka sin kapacitet. 

Sedan starten 2002 har Alfdex erbjudit kunder världen över vevhusgas separatorer till tunga dieselfordon och dieselmotorer.

Efter att deras försäljning ökade av reservdelar så hade de ett behov att se över deras produktionsled för att undersöka förbättringsmöjligheter.

Med vår lådresare löste Alfdex sin utmaning och fick en maskin som hjälpte dem att optimera och utöka sin kapacitet.

 

Läs mer
Kundcase med Alfdex - kunder och säljare.
Linje
Madelene Tinebo - Boxon AB

Dugges bryggeri

Dugges bryggeri slog upp dörrarna 2005 i Göteborg och har sedan dess växt sig större. 

Med vårt unika trepartssamarbete kan vi möta deras behov av flexibilitet och korta leveranser. 

Genom att vi erbjuder Dugges flexibiliteten de önskar så kan de även försöka hålla sin materialåtgång nere, detta då vi inte behöver överproducer.

 

Läs mer
Linje

Arvid Nilsson

Arvid Nilsson är en nordisk partner som i över 100 år har distribuerat högkvalitativa produkter inom infästning. 

Vi erbjuder dem flera olika lösningar men för tre år sedan önskade de att göra om sina blisterkort för att göra dessa mer hållbara. Med den nya lösningen minskade Arvid Nilsson plastanvändningen på blisterkorten med 83%. 

 

Läs mer
Linje

Good Guys

Good Guys öppnade sitt bryggeri i centrala Karlstad 2013 för att under 2017 utöka med en restaurang – Taproom Good Guys Beer & Pizza. 

Där och då startade samarbetet mellan Boxon och Good Guys och har sedan dess utvecklats och växt i takt med att efterfrågan på etiketter ökade.

 

Läs mer
Linje

Elgiganten

Elgiganten har varit kund hos Boxon sedan sommaren 2022. Samarbetet har successivt växt och nu agerar Boxon helhetsleverantör av allt från förpackningar, packmaterial, maskiner till en helt ny integrerad webbplattform.

 

Läs mer
Linje

String Furniture

Samarbetet med String Furniture startade för flera år sen då de kontinuerligt köpt sträckfilmsmaskiner och sträckfilm av Boxon. Under 2022 tog samarbetet ytterligare fart, då ett personligt möte resulterade i byte av sträckfilm samt köp av kundunika lådor, bandningsmaskin och wellrivare.

 

Läs mer
Linje

SoliferPolar

Boxon hjälpte SoliferPolar att ta fram en emballagelösning, en låda, med teleskopisk funktion. Lådan består av två halvor som passar i varandra. På så vis passar emballaget till hela bredden av produkter som Polarvagnen skickar.

Läs mer
Linje

Rofa Design

Rofa Design behövde hjälp med att ta fram ett sortiment av packmaterial som var anpassat efter specifika produkters storlekar samt speditörens volymvikter.

 

Läs mer
Linje

Skapamer

Skapamer.se är en av Sveriges största och mest populära webshoppar för pyssel och hobby. Butiken grundades hösten 2009 och har allt för de som älskar att skapa och pyssla. Skapamer.se har ett brett sortiment för både stora och små, till väldigt fördelaktiga priser.

Skapamer.se och Boxon har samarbetat sedan 2018.

 

Läs mer
Linje

Roxtec

Roxtec grundades i Sverige 1990 och är världsledande inom flexibla tätningslösningar för kabel- och rörgenomföringar. Deras flexibla system används för kabeltätning och rörtätning inom många krävande branscher och projekt världen över. Tätningarna ger ett certifierat skydd mot riskfaktorer som exempelvis eld, gas, damm, vatten och skadedjur.

 

Läs mer
Linje

Mediq

Mediq förser den skandinaviska marknaden med hälso- och sjukvårdsprodukter från sina 5 siter, 3 stycken i Sverige och en i Danmark respektive Norge. 

När Mediq gjorde sin offertförfrågan för wellpapp, önskade man hitta en gemensam partner för den skandinaviska marknaden. 2015 slöt Boxon och Mediq ett avtal efter genomförd upphandling.

 

Läs mer
Kundcase Mediq
Linje
Tryckt förpackningsmaterial till Alfa Laval

Alfa Laval

Med de många enheterna inom Alfa Laval har en utmaning varit att hålla ihop förpackningssortimentet med en tydlig enhetlighet.

quote_37x26.png  Varje enhet har tidigare skött sina egna beställningar och även designen av förpackningsmaterialet, säger Claus Møller, Global Inköpschef på Alfa Laval.

På så vis har inte varumärket framhävts och det har också resulterat i ett stort antal produkter som levererats från Boxon.

 

Läs mer
Linje

Förpackningslösning för medicinsk utrustning

Boxon är erfarna inom förpackningsområdet för medicinsk utrustning. Med den stränga och omfattande utvärderingen och analysen kan vi tillhandahålla lämpliga förpackningslösningar för olika medicinska apparater, inklusive CT-scannrar, MR-maskiner, röntgenmaskiner, ultraljudsutrustning samt diagnos- och behandlingsutrustning, och leverera dem säkert till den slutgiltiga destinationen.

 

Läs mer
Förpackningslösning för medicinsk utrustning
Linje
Etikettlösning för Kraft Group

Kraft Group

Med uppemot flera 1000 olika artiklar gäller det att hålla ordning. Varje artikel måste märkas med information om vad det är för en slags produkt och hur den ska appliceras. Allt enligt krav från läkemedelsverket.

När Boxon kom in i bilden sköttes etiketteringen för hand, ett tidskrävande arbete. Men med ökat krav på märkning fann Kraft Group att man behövde effektivisera upplägget.

 

Läs mer
Linje

Larsviken

Tillsammans med Larsviken har Boxon tagit fram chipspåsens folie, med en livsmedelsgodkänd aluminiuminsida och färggrant tryck på utsidan. Genom att låta aluminiumen bryta igenom på framsidan har påsen fått ett mycket högkvalitativt utseende.

Boxons närhet, den höga personliga servicen och möjligheten att prova sig fram till rätt emballage är något som Bertil och Britt-Marie värdesätter.

quote_37x26.png Vi är mer än nöjda med resultatet av samarbetet med Boxon, säger syskonen.

 

Läs mer
Boxon tog fram folie till Larsviken
Linje
Etikettlösning till Cajom

Cajom Pepparrot AB

quote_37x26.png I början köpte vi färdigtryckta plastburkar för var sort som skulle packas" berättar Lisa Boström, delägare i Cajom Pepparrot AB.

Det visade sig vara ett dyrt förfarande. Inom livsmedelsbranschen kan regler och direktiv ändras i snabb takt och en enda felaktig märkning gjorde den förtryckta burken värdelös.

Ett kostnadseffektivt alternativ med låga engångskostnader som inte kräver dyra klichébyten och med kortare ledtid. Den perfekta lösningen för Cajom.

 

Läs mer
Linje

Volvo Cars

Konceptet bygger på att se till helheten i kundens Supply Chain och därefter ta fram ett formsprutat plastemballage som fungerar antingen som ett retursystem i exempelvis inflödena till en motorfabrik, eller som engångsemballage. Med de nya lösningarna kan behovet av standardemballage minskas.

quote_37x26.png Fördelen med att arbeta med Boxon är att vi pratar samma språk. Vi har en bra dialog och de har stor kunskap om konstruktion och hur flödena fungerar, förklarar Åke Axelsson, förpackningsingenjör Volvo.

 

Läs mer
Emballage till Volvo
Linje
Förpackningsmaterial till Baldwin

Baldwin Jimek

Baldwin Jimek behövde ett förpackningsmaterial som kunde hantera både ett visst tryck och en viss luftfuktighet. Produkterna skickas över hela världen, med båt och med bil, och utsätts således för både stötar och olika temperaturer. Luftfuktigheten kan också variera.

På deras lager ställs produktlådorna ovanpå varandra och därför är det viktigt att lådorna tål ett visst tryck.

 

Läs mer
Linje

Sandéns Security Printing AB

Utifrån kundens behov; minskad lageryta, flexibelt förpackningsbehov, varierad åtgång och snabb provpackningsmöjlighet rekommenderades Compack Midi. Compack Midi är en On-Demand-lösning där man producerar wellpapplådor på plats, i exakt rätt mängd och i exakt rätt tid.

Systemet är så pass flexibelt att det går att producera enstaka lådor för sig eller flera i parti, helt anpassat efter verksamhetens specifika krav.

 

Läs mer
Compack Midi till Sandens
Linje
Förpackningslösning till Netthandelsgruppen

Netthandelsgruppen AS

Den populäraste förpackningen är en snabbottenlåda till nätbutiken Tights.no. En snabbottenlåda behöver inte tejpas och har möjlighet att justeras i höjd, vilket innebär att inget fyllningsmaterial behövs. 

När lösningen testades, var de så nöjda att företaget beställde ett stort antal direkt.

 

Läs mer
Linje

Specialemballage inom trä - SDK Logistics

Samarbetet mellan SDK Logistics och Boxon påbörjades 2013. Boxon kunde erbjuda SDK en helhetslösning när det gällde förpackningsmaterial, allt från snabba leveranser av Boxon standardartiklar till helt unika lösningar till SDKs kunder.

 

Läs hela caset
Specialemballage inom trä - SDK Logistics
Linje
Tom rad
loading symbol