Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.

Kundcase

Det är ni kunder som styr oss i vårt arbete och vi strävar efter långsiktiga affärsrelationer. Det är inte vad vi säger om oss som är viktigt utan det är era ord om oss som är värdefulla. 

Branscher

Förpackningar, etiketter och automation är något som de flesta företag kommer i kontakt med, oavsett vilken bransch man tillhör. Ingen bransch är främmande för oss och ingen är för stor eller för liten. De flesta företag vi arbetar med finns dock inom industri-, handel- logistikbranschen och fordonsindustrin.

Läs mer om våra vanligaste branscher

Industry segment

Industri

Vi vet att det finns både komplexa och specifika utmaningar för olika industrisektorer.

Etiketter för kläder

Handel

Genom att förstå konsumentens behov kan handelsföretag vinna enorma fördelar.

Etiketter för logistik

Logistik

Många företag kommer integrera logistikflödet i sina egna verk
samheter allt eftersom kraven ökar.

Emballage bilindustrin

Fordonsindustrin

Till fordonsindustrin erbjuder vi kostnadseffektiva och miljövänliga förpackningslösningar.

Tom rad
Linje

Nedan har vi samlat case från våra kunder i olika branscher.

Wet City Spirits

Wet City Spirits är ett destilleri från västkusten. Dryckerna tillverkas i Göteborg med endast organiska ingredienser av högsta kvalitet och tappas för hand. Etiketter och effekten som önskades på flaskorna var annorlunda än vad som redan fanns på marknaden.

quote_37x26.png  Vi skickade ut förfrågan på jobbet till flera företag, och endast Boxon levererade något som vi kunde arbeta vidare med.

Etiketter till Wet City Spirits destilleriet
Linje
Tryckt förpackningsmaterial till Alfa Laval

Alfa Laval

Med de många enheterna inom Alfa Laval har en utmaning varit att hålla ihop förpackningssortimentet med en tydlig enhetlighet.

quote_37x26.png  Varje enhet har tidigare skött sina egna beställningar och även designen av förpackningsmaterialet, säger Claus Møller, Global Inköpschef på Alfa Laval.

På så vis har inte varumärket framhävts och det har också resulterat i ett stort antal produkter som levererats från Boxon.

 

Linje

Mediq

Mediq förser den skandinaviska marknaden med hälso- och sjukvårdsprodukter från sina 5 siter, 3 stycken i Sverige och en i Danmark respektive Norge. 

När Mediq gjorde sin offertförfrågan för wellpapp, önskade man hitta en gemensam partner för den skandinaviska marknaden. 2015 slöt Boxon och Mediq ett avtal efter genomförd upphandling.

 

Kundcase Mediq
Linje
Förpackningslösning för medicinsk utrustning

Astra Zeneca

Astra Zeneca hade tidigare bläckstråleskrivare för att märka sina transportförpackningar. Men i och med marknadens krav att ha med streckkoder och 2D-koder på transportförpackningarna behövde de se sig om efter etikettapplikationer. 

Efter att ha gjort en förstudie och tittat på en beta version av Videojet 9550 i Belgien bestämde de sig för att välja Boxon som leverantör. 

 

Linje

Förpackningslösning för medicinsk utrustning

Boxon är erfarna inom förpackningsområdet för medicinsk utrustning. Med den stränga och omfattande utvärderingen och analysen kan vi tillhandahålla lämpliga förpackningslösningar för olika medicinska apparater, inklusive CT-scannrar, MR-maskiner, röntgenmaskiner, ultraljudsutrustning samt diagnos- och behandlingsutrustning, och leverera dem säkert till den slutgiltiga destinationen.

 

Förpackningslösning för medicinsk utrustning
Linje
Kundcase Tailor Store

Tailor Store

I de första förslagen som togs fram från Boxon låg fokus på konstruktion, material och kostnadseffektiva lösningar, men också på aspekter kring hur man på bästa sätt kan profilera emballaget för att bygga varumärke.

quote_37x26.png Produktspecialisterna på Boxon var otroligt engagerade och kunniga. Inte bara hade de god produktteknisk kunskap utan de kunde också bidra med bra input gällande varumärkesbyggande och kommunikation, säger Jan Höjman, Chief Executive Office Tailor Store.

 

Linje

Kraft Group

Med uppemot flera 1000 olika artiklar gäller det att hålla ordning. Varje artikel måste märkas med information om vad det är för en slags produkt och hur den ska appliceras. Allt enligt krav från läkemedelsverket.

När Boxon kom in i bilden sköttes etiketteringen för hand, ett tidskrävande arbete. Men med ökat krav på märkning fann Kraft Group att man behövde effektivisera upplägget.

 

Etikettlösning för Kraft Group
Linje
Boxon tog fram folie till Larsviken

Larsviken

Tillsammans med Larsviken har Boxon tagit fram chipspåsens folie, med en livsmedelsgodkänd aluminiuminsida och färggrant tryck på utsidan. Genom att låta aluminiumen bryta igenom på framsidan har påsen fått ett mycket högkvalitativt utseende.

Boxons närhet, den höga personliga servicen och möjligheten att prova sig fram till rätt emballage är något som Bertil och Britt-Marie värdesätter.

quote_37x26.png Vi är mer än nöjda med resultatet av samarbetet med Boxon, säger syskonen.

 

Linje

Cajom Pepparrot AB

quote_37x26.png I början köpte vi färdigtryckta plastburkar för var sort som skulle packas" berättar Lisa Boström, delägare i Cajom Pepparrot AB.

Det visade sig vara ett dyrt förfarande. Inom livsmedelsbranschen kan regler och direktiv ändras i snabb takt och en enda felaktig märkning gjorde den förtryckta burken värdelös.

Ett kostnadseffektivt alternativ med låga engångskostnader som inte kräver dyra klichébyten och med kortare ledtid. Den perfekta lösningen för Cajom.

 

Etikettlösning till Cajom
Linje
Linje
Emballage till Volvo

Volvo Cars

Konceptet bygger på att se till helheten i kundens Supply Chain och därefter ta fram ett formsprutat plastemballage som fungerar antingen som ett retursystem i exempelvis inflödena till en motorfabrik, eller som engångsemballage. Med de nya lösningarna kan behovet av standardemballage minskas.

quote_37x26.png Fördelen med att arbeta med Boxon är att vi pratar samma språk. Vi har en bra dialog och de har stor kunskap om konstruktion och hur flödena fungerar, förklarar Åke Axelsson, förpackningsingenjör Volvo.

 

Linje

Baldwin Jimek

Baldwin Jimek behövde ett förpackningsmaterial som kunde hantera både ett visst tryck och en viss luftfuktighet. Produkterna skickas över hela världen, med båt och med bil, och utsätts således för både stötar och olika temperaturer. Luftfuktigheten kan också variera.

På deras lager ställs produktlådorna ovanpå varandra och därför är det viktigt att lådorna tål ett visst tryck.

 

Förpackningsmaterial till Baldwin
Linje
Compack Midi till Sandens

Sandéns Security Printing AB

Utifrån kundens behov; minskad lageryta, flexibelt förpackningsbehov, varierad åtgång och snabb provpackningsmöjlighet rekommenderades Compack Midi. Compack Midi är en On-Demand-lösning där man producerar wellpapplådor på plats, i exakt rätt mängd och i exakt rätt tid.

Systemet är så pass flexibelt att det går att producera enstaka lådor för sig eller flera i parti, helt anpassat efter verksamhetens specifika krav.

 

Linje

Netthandelsgruppen AS

Den populäraste förpackningen är en snabbottenlåda till nätbutiken Tights.no. En snabbottenlåda behöver inte tejpas och har möjlighet att justeras i höjd, vilket innebär att inget fyllningsmaterial behövs. 

När lösningen testades, var de så nöjda att företaget beställde ett stort antal direkt.

 

Förpackningslösning till Netthandelsgruppen
Linje
Fyllnadsmaterial och produktskyddsmaterial till Nordic Nest

Nordic Nest

Vårt samarbete med Nordic Nest startade hösten 2019 då de investerade i en sträckfilmsmaskin från oss. Med så stor omsättning av inredning som ska packas och skyddas var en investering som denna väl värd pengarna. Vidare kom samarbetet att utökas då vi kunde erbjuda fyllnadsmaterial och produktskyddsmaterial från Sealed air i bra kvalitet till bra pris.

 

Linje

Specialemballage inom trä - SDK Logistics

Samarbetet mellan SDK Logistics och Boxon påbörjades 2013. Boxon kunde erbjuda SDK en helhetslösning när det gällde förpackningsmaterial, allt från snabba leveranser av Boxon standardartiklar till helt unika lösningar till SDKs kunder.

 

Specialemballage inom trä - SDK Logistics
Linje
Tom rad