light bulb icon
Snabba leveranser
light bulb icon
Fraktfritt över 3000 kr
light bulb icon
Trustpilot 4.6/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Snabba leveranser
Fraktfritt över 3000 kr
Trustpilot 4.6/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
Webshop
Tjänster
Kunder
Kunskap
Hållbarhet
Kontakt

Fefcoguiden

Fefco-koder är ett standardiserat system som används internationellt för att identifiera och klassificera olika typer av wellpappförpackningar.

Ta del av vår guide där vi gjort en enkel sammanställning över olika wellkonstruktioner. Ladda ner guiden här.

Snabb-fakta om wellpapp

Wellpapp är ett av de mest använda förpackningsmaterialen på marknaden idag, tack vare dess mångsidighet och kostnadseffektivitet. Den breda användningen av wellpapp beror på dess styrka, hållbarhet och flexibilitet. Med den senaste utvecklingen inom tryckteknik är det dessutom möjligt att skapa attraktiva och färgstarka förpackningar, inklusive fyrfärgstryck, som kan bidra till att förstärka ett varumärkes visuella identitet.

 

Linje

Slitslådor är vanliga wellpappförpackningar. De tillverkas i en maskin som trycker, vikanpassar, slitsar och limmar wellpappen till färdiga lådor.

Stansade lådor är en annan populär typ av wellpappförpackning, särskilt när det krävs större precision och måttnoggrannhet. Lådorna stansas i plan- eller rotationsstans.

Returfiberbaserad wellpapp används allt oftare vid lådtillverkning. Returfiberliner (testliner) och returfiberfluting tillverkas av återvunnet papper, vilket gör det till ett mer miljövänligt alternativ. Wellpapp av returfiber är dock generellt sett svagare än wellpapp av nyfiber.

Tekniska egenskaper

  • Wellpappens förmåga att böja sig mäts i böjstyvhet. Främst avgörs graden av böjstyvhet av wellpappens planskikt.

  • Kantkrossen avgör förmågan att stapla lådor och är viktig att beräkna när gods ska förvaras eller transporteras ovanpå varandra.

  • Sprängstyrkan mäter wellpappens sammanhållande förmåga. Detta är särskilt viktigt när innehållet i förpackningen utövar tryck på väggarna.

  • Måttet på plankross visar wellpappens formstabilitet och dess förmåga att dämpa tryck.
Linje
Tom rad
loading symbol