light bulb icon
Snabba leveranser
light bulb icon
Fraktfritt över 3000 kr
light bulb icon
Trustpilot 4.6/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Snabba leveranser
Fraktfritt över 3000 kr
Trustpilot 4.6/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
Webshop
Tjänster
Kunder
Kunskap
Hållbarhet
Kontakt

Från design till leverans – vad bör ni tänka på innan ni väljer ert emballage?

Idag finns det flera olika emballage som kan användas vid en leverans vilket gör det lättare att anpassa skyddet för era produkters enskilda behov. Vid valet av emballage är det viktigt att överväga flera faktorer som säkerställer att produkterna kommer fram till era kunder på ett säkert och effektivt sätt. Att fundera över detta hjälper er att välja rätt förpackningar och skydd som passar för era produkter.

 

Här kommer 5 tips att fundera över innan ni fattar beslut om vilka förpackningar som passar ert företag och produkter bäst.

1. Produktskydd: Först och främst är det viktigt att välja ett emballage som ger skydd för produkterna under transport och hantering. Viktigt att tänka på är att olika produkter kan behöva olika skydd.

2. Lagstiftningar och regler: Kontrollera om det finns specifika lagar eller regler som styr ert val av emballage. Vissa produkter kan kräva särskilda emballagelösningar för att följa säkerhets- och hälsoföreskrifter.

3. Hållbarhet: När ni väljer emballage så kan det vara av vikt att överväga hållbara alternativ som är återvinningsbara, biologiskt nedbrytbara eller tillverkade av återvunnet material. Fler konsumenter efterfrågar hållbara alternativ och genom att välja ett mer hållbart emballage kan ni attrahera kunder som fokuserar på detta. 

4. Anpassning till produkten: Alla produkter har unika egenskaper och behov. Därför är det viktigt att ni väljer ett emballage som passar produkten och dess storlek. För en del produkter kan det vara bra att använda sig av anpassade emballagelösningar för att kunna ge optimalt skydd och effektivitet. 

5. Varumärkesbyggande: Emballaget är en viktig del av varumärkets identitet. Detta gör att emballaget bör vara i linje med varumärkets stil och värderingar. Fundera över vilka färger, mönster och typsnitt som ger rätt bild av er produkt och som attraherar era kunder. Emballaget kan vara en marknadsföringskanal som hjälper er att skapa en minnesvärd upplevelse för kunden. 

 

Linje

Genom att noga överväga och fundera över ert val av emballage kan ni säkerställa att era produkter kommer fram till era kunder i bästa skick. Det kan även bidra till ett bättre företags rykte och hjälpa er att visa upp er hållbarhetssträvan.

 

Kontakta oss
Våra förpackningslösningar
Tom rad
loading symbol