OBS! Under vecka 12 kommer vårt lager i Helsingborg hålla stängt för utleveranser då ett nytt lagersystem installeras.
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
OBS! Under vecka 12 kommer vårt lager i Helsingborg hålla stängt för utleveranser då ett nytt lagersystem installeras.
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
Webshop

Hållbara produkter och tjänster

Vårt erbjudande består av olika material som svarar mot våra kunders behov. Boxon arbetar aktivt med att utveckla och främja hållbara initiativ med ambitionen att vår ansvarsfulla livscykelhantering av produkter ska uppskattas av våra kunder. Vi såg fantastiska resultat på våra initiativ under 2020 och fortsätter att utveckla nya lösningar och tjänster som har en positiv inverkan på miljöbalansen på våra kunders produkter. Dessa bildar tillsammans andra hållbara produkter och material från vårt befintliga sortiment. På så sätt bidrar vi till minskade koldioxidutsläpp och förbättrar förpackningars livscykel.  

Alla produkter finns som standardprodukter, men kan även anpassas och produceras som designförpackningar. 

C02 neutral
Linje
csr green

Hållbara produkter

Vi lägger stor vikt vid ansvarsfullt skogsbruk, vilket bland annat syns på FSC-märkningen på vissa produkter. För några av våra plastprodukter använder vi redan förnybara råmaterial i produktionen, till exempel grön PE tillverkad av sockerrör, som kan återvinnas utan att skadliga ämnen frigörs. Vi erbjuder även förpackningar tillverkade av återvunnen PET, vilket bidrar till att förhindra marina föroreningar i Indonesien. 

Att erbjuda våra kunder en hållbar produkt är viktigt ur både miljö- och affärsperspektiv. Vi baserar vår definition på tre viktiga aspekter; ekonomi, samhälle och miljö.

 

Läs mer
Linje

Hållbara tjänster

I de fall då koldioxidutsläpp i produktionen inte helt kan undvikas försöker vi kompensera för dem. Därför erbjuder vi dig klimatneutrala förpackningar som du kan använda för att aktivt stödja ett klimatskyddsprojekt i Tanzania med oss.

Genom att återanvända PET för tillverkning av storsäckar förhindras marina föroreningar och koldioxidavtrycket från FIBC hålls på en låg nivå. Sammantaget har rPET-storsäckarna flera positiva effekter på miljön.

 

Läs mer
Återanvändning av plastflaskor
Linje
Tom rad
loading symbol