light bulb icon
Snabba leveranser
light bulb icon
Fraktfritt över 3000 kr
light bulb icon
Trustpilot 4.6/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Snabba leveranser
Fraktfritt över 3000 kr
Trustpilot 4.6/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
Webshop
Tjänster
Kunder
Kunskap
Hållbarhet
Kontakt

Förpackningslösning för export av utrustning för energiproduktion

Ett känt företag inom energiproduktion skulle leverera den första omgången utrustning till en stor internationell kund och utrustningen behövde exporteras från Kina till USA. 

Utrustningen är stor och tung. Den tyngsta komponenten väger 42 ton. Delarna skulle transporteras via land, hav och land till destinationen. Under transporten förväntades diverse logistiska och miljörelaterade utmaningar i form av fukt, stötar med mera. Dessutom var leveransen mycket brådskande. Kunden hade bokat frakten och utrustningen förväntades inom en halv månad. 

 

Förpackningslösning till stor utrustning
Linje
Förpackningslösning för energiproduktionsutrustning

Boxons förpackningslösning 

Vid denna tidpunkt var utrustningen för energiproduktion ännu inte helt klar. Vi utvecklade därför en förpackningslösning baserat på utrustningsritningarna och en omfattande analys av logistikmiljön. Med tanke på den korta leveranstiden höll vi flera möten med de berörda avdelningarna hos kunden för att diskutera förpackningslösningen. Vi arbetade också övertid för att optimera lösningen och få en smidig implementering av projektet. 

Förpackningen omfattade främst massiva lastpallar, krympplast och regnsäker duk. Krympplasten och torkmedlet kan hålla produkterna torra så att de står emot fuktiga miljöer under transport. Den regnsäkra överdragsduken kunde också förhindra regn och damm från utrustningen. Vi lade dessutom till skydd vid kritiska punkter på utrustningen. 

Dessa innefattade användning av stötdämpande material i syfte att förhindra kollisionsskador och rostskyddspapper för att förhindra korrosion. Vi hade även gjort driftanpassningar och förberedelser så att den logistiska hanteringen kunde genomföras smidigare. 

Vi tillhandahöll även förpackningstjänster på plats för projektet. Boxons förpackningsingenjör och operatörer hade besökt platsen många gånger i enlighet med kundens produktionsplan för att vägleda och implementera paketeringen av utrustningen. Vi kommunicerade med kundernas samordningspersonal på plats och diskuterade konstruktion, säkerhet, drift och utrustning så att paketeringen kunde göras på rätt, slutföras vid rätt tid och på ett standardiserat sätt. 

Hela projektet slutfördes på drygt 10 dagar. Den övergripande förpackningslösningen tar hänsyn till transportsäkerhet, effektivitet och kostnadsbesparingar, och kunden blev mycket nöjd.  

Förpackningsmaterial som användes

Massiva träpallar, massiva trälister, krympfilm, regntät duk, torkmedel, rostskyddspapper, gummi mm. 

 

Kontakta oss
Läs fler kundcase
Linje
Tom rad
loading symbol