light bulb icon
Snabba leveranser
light bulb icon
Fraktfritt över 3000 kr
light bulb icon
Trustpilot 4.6/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Snabba leveranser
Fraktfritt över 3000 kr
Trustpilot 4.6/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
Webshop
Tjänster
Kunder
Kunskap
Hållbarhet
Kontakt

Sandéns Security Printing AB

Sandéns Security Printing AB arbetar med grafisk produktion och informationshantering ofta med ett variabelt säkerhetstryck och ett dolt vinnande budskap. De är Skandinaviens största tillverkare av bingo, säkerhetsklassade lotter och telefonkort.

logo-sandens.jpg

Compack Midi till Sandens
Linje

Kundens behov

I sina lokaler i Eslöv har Sandéns Security Printing AB sin produktion som sker i stor skala med modern teknik. Tryckeriet har högsta säkerhetsklass vilket innebär att man är godkända för att trycka lotter av högsta vinstklass.

Sandéns förpackningsbehov varierar från dag till dag och man packar alltifrån små telefonkort till större adventskalendrar. Flexibilitet och lyhördhet för sina kunder är Sandéns signum och därav är förpackningsbehovet mycket varierat.

I samband med att man stängde ner ett fristående lager, som använts för förvaring av ett flertal olika wellpapplådor för packning, uppstod en akut situation. 170 pallplatser med wellpapplådor behövde ersättas med en effektivare lösning, då Sandéns saknade eget lagerutrymme i den storleken.

Boxons lösning

Utifrån kundens behov; minskad lageryta, flexibelt förpackningsbehov, varierad åtgång och snabb provpackningsmöjlighet rekommenderades Compack Midi. Compack Midi är en On-Demand-lösning där man producerar wellpapplådor på plats, i exakt rätt mängd och i exakt rätt tid.

Systemet är så pass flexibelt att det går att producera enstaka lådor för sig eller flera i parti, helt anpassat efter verksamhetens specifika krav. Det finns många fördelar med en On-Demand-lösning, som att transport- och lagerkostnader påverkas positivt, samtidigt som den negativa inverkan på miljön minskar.

quote_37x26.png Det bästa har varit att jag får precis rätt låda på en gång och i rätt mängd, säger Christopher Löfvendahl, Logistik, Sandéns Security Printing AB.

I kombination med On-Demand-lösningen har Sandéns valt att använda Boxons tjänst Lagerhållning. Tjänsten går ut på att Boxon lagerhåller förpackningsmaterial, vilket medför minskade kostnader för administration och lager för Sandéns.

Sandéns har haft stor hjälp av Compack Midis mjukvaruprogram, något de fastnade direkt för vid presentationen. Med hjälp av mjukvaran erhåller de en rapportering och får även hjälp med optimering samt rekommendationer på inköp av olika materialbredder, baserat på tidigare produktion och historia, för att undvika spill. Tiden när man satt och försökte packoptimera redan inköpta lådor är borta, nu kör man fram en testlåda och korrigerar på plats efter provpackning. 

Många fördelar med en On-Demand-lösning

Martin Sandén, CEO och Christopher Löfvendahl, Logistik, är överens om att Boxons lösning erbjuder många fördelar. Framför allt har Compack Midi gett dem:

  • Flexibilitet
  • Minskad lageryta
  • Kvalité
  • Minskad transportvolym
  • Minskad negativ miljöpåverkan

Se video med Martin och Christopher. 

Med On-Demand förpackningslösningar skapar man förpackningen på plats direkt i verksamheten. Den är ett flexibelt och miljövänligt alternativ mot traditionell förpackning, genom att man endast producerar förpackningar efter aktuellt behov och vid rätt tidpunkt. Modellen Compack Midi är en maskin speciellt anpassad för liten till medelstor förpackningsproduktion.

 

Kontakta oss
Läs fler kundcase
Linje
Tom rad
loading symbol