light bulb icon
Snabba leveranser
light bulb icon
Fraktfritt över 3000 kr
light bulb icon
Trustpilot 4.6/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Snabba leveranser
Fraktfritt över 3000 kr
Trustpilot 4.6/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
Webshop
Tjänster
Kunder
Kunskap
Hållbarhet
Kontakt

Välj rätt dubbelhäftande tejp

Dubbelhäftande tejp består av olika funktionella lager. Det självhäftande skiktet kan appliceras på antingen den ena eller båda sidorna av underlaget (för att skapa enkel- eller dubbelsidig tejp). Den typiska strukturen av dubbelsidig tejp beskrivs i följande diagram.

Dubbelsidiga band består av följande huvudkomponenter:

Konstruktion av dubbelhäftande tejp: 1) Release liner (kiselbelagd), 2) Lim (stängd sida), 3) Primer, 4) Bärmaterial, 5) Primer, 6) Lim (öppen sida)

Dubbelhäftande tejp struktur

Bärmaterial

Bärmaterialet har betydelse för de viktigaste egenskaperna av en dubbelsidig tejp. För grova ytor gäller tjockare skum tejp. Tunnare filmtejper kan användas där det krävs transparenta fäste medan högpresterande tejp kan avleda spänning, tack vare sitt viskoselastiska beteende.

Liner

Linern täcker limmet och är ett viktigt element för applicerings- och borttagningsprocessen. Det finns pappers- och filmliner med en rad olika funktioner.

Lim

Korrekt val av lim beror på hur den dubbelsidiga tejpen ska användas: vilken typ av ytor och material som ska bindas, hur länge bindningen ska hålla och om det är inomhus eller utomhus.

Dubbelsidig självhäftande tejp för konsumenter

Dubbelhäftande tejp kan enkelt appliceras på föremålens baksida då den är osynlig. Speciellt när du ska fästa prydnadsföremål eller sätta upp affischer är den väldigt praktisk. Nu har den bärande prestandan blivit så hög att dubbelhäftande tejp kan vara ett smart alternativ till borrning. Istället för att skada väggen och orsaka smuts kan du bara använda en dubbelsidig tejp för att montera dina föremål säkert.

Dubbelsidig självhäftande tejp - det första valet för dekorationsprojekt

Dubbelsidiga självhäftande tejp är en genial uppfinning och en välsignelse för alla som gillar hantverk och att dekorera sitt hem. Tidigare var limremsorna alltid synliga vilket ibland ledde till brister i det visuella intrycket. Idag kan du enkelt dölja tejpen utan att behöva ge upp den vanliga limhållfastheten. Eftersom den dubbelsidiga tejpen i princip är osynlig kommer all uppmärksamhet att riktas till objektet.

Många användningsområden och enkel hantering

Dubbelhäftande tejp passar inte bara för kreativa projekt utan också för vardagliga uppgifter, som att sätta upp affischer och vykort eller klistermärken. Du kan också hitta specialprodukter, bland annat en spegelhäftande tejp och speciellt kraftfull tejp för att fästa mattor, husnummer eller tidningsrör. Den dubbelsidiga självhäftande tejpen kan enkelt användas och orsakar, till skillnad från andra monteringsmetoder, ingen skada på ytan.

Dubbelsidig självhäftande tejp för industriella användningsområden

image1nv1j.png

Högpresterande dubbelhäftande tejp klarar extrema klimatförhållanden.

I många branscher är dubbelhäftande tejp en viktig fästningslösning. Den används i bilar eller elektroniska enheter för att hålla delar på plats under en produkts hel livstid. Mikrofoner, högtalare, skärmar och kameror är fästa med dubbelhäftande tejp i exempelvis mobiltelefoner. Det används också i hushållsapparater som ugnar, kylskåp och klimatanläggningar samt byggnads- och konstruktionskomponenter som fasadelement, fönster och dörrar, glasväggar, hissar, möbler etc.

Inom dessa applikationsområden uppfyller dubbelhäftande tejp många uppgifter. Den erbjuder inte bara hög, långvarig fästning. Beroende på tejpens specifika egenskaper kan den fördela spänningar med hjälp av deras viskoselastiska beteende, förhindra oxidation och är resistenta mot UV-strålning, extrema temperaturer, fuktighet, åldrande och kemikalier.

Det finns också speciella sorter av dubbelhäftande tejp som optimerar processer för tryck- och pappersindustrin. Inom pappersproduktion minskar den dubbelhäftande tejpen inställnings-tiden i samband med rullbyte och ökar processäkerheten för non-stop skarvning i produktionen.

Vid utskrift av etiketter och förpackningar ökar dubbelhäftande- och skumtejp kvaliteten på utskriftsbilderna och säkerställer effektiv plattmontering. Den speciella självhäftande tejpen håller klichéer stadigt på cylindern och möjliggör omplacering av plattan.

imagedbrks.png

Dubbelsidiga tejp som ett verkligt alternativ till konventionella fästmetoder

Jämfört med andra limningstekniker som svetsning, skruvar, spikar och flytande lim, ger dubbelfästande tejp många fördelar. Svetsning, skruvar och spikar orsakar materialskador. Sådana fogar är synliga och är inte lämpliga när design är viktig. De skadade ytorna är också känsliga för korrosion. Bultar, skruvar och andra mekaniska fästanordningar skapar också enfogspänningspunkter, vilket kan leda till att fogen går sönder då hela kraften är koncentrerad till den enskilda fogen.

Det är också endast ett antal material som kan kombineras genom dessa tekniker. Att kombinera plast och glas är vanligtvis inte möjlig.

Fästning med hjälp av dubbelhäftande tejp skadar inte materialet och minskar därför risken för korrosion. Det kan betraktas som ett praktiskt taget osynligt fästelement och hjälper till att hålla ytorna släta och rena. I själva verket har tejpen också en tätningsfunktion så att den skyddar mot olika väderförhållanden och damm. Dubbelhäftande tejp är perfekt för att utjämna spänningar med eftersom den dubbelsidiga tejpen är fördelade utmed hela längden av de sammanfogade ytorna.

Akrylskumtejp kan absorbera materialets expansion och kontraktion på grund av temperaturvariationer. Det kan också hantera olika expansions- och kontraktionsvärden för de olika materialen som är sammankopplade, såsom plast och metall. Dubbelsidig tejp kan användas på en mängd olika ytor, inklusive metall, glas, papper, rostfritt stål, polykarbonat och många andra. Jämfört med flytande lim kräver tejpen varken härdningstid eller slutrengöring. Det finns inga utsläpp av kemikalier.

Dubbelhäftande tejp för professionella hantverkare

För bästa möjliga resultat är effektivitet viktigt för professionella hantverkare. Det finns speciell dubbelhäftande monteringstejp för att fästa dekorativa föremål och speglar på släta ytor, montera kabelkanaler i väggarna och sätta upp isoleringskort.

Dubbelhäftande permanent golvtejp är den enkla och snabba lösningen för läggning av PVC-golv och mattor i alla kvaliteter. Tejpen ger bästa vidhäftning till alla vanliga mattor, oavsett om de är gjorda av tyg, skum, filt, fleece eller PVC.

Naturligtvis finns det också löstagbara alternativ: dubbelhäftande löstagbar golvtejp är speciellt utformat för tillfälligt golv. De betalar för tillfällig fastsättning av mattor, filt och andra textilgolvbeläggningar i samband med utställningar, kontor eller andra rum.

Dubbelhäftande tejp tesa

Vad är dubbelhäftande skumtejp?

Dubbelhäftande skumtejp består av en "sluten cell" av PE-skumbärare som har belagts med ett speciellt syntetiskt gummilimlager på båda sidor. Skumtejp är tjocka och flexibla och är perfekt anpassade till grova, ojämna ytstrukturer. De används t.ex. till att hänga speglar, affischer och profiler och installera kartongdisplayer.

Dubbelhäftande skumtejp kan användas snabbt och enkelt. Tejpen fäster starkt på släta ytor som glas, metall och keramiska plattor. Skumtejp kan levereras i en fuktbeständig version som är särskilt lämplig för våtrum. De bär vikten av till exempel speglar, tvålfat, väggkrokar, typskyltar, kabelkanaler och dekorativa ramar. Skumtejp är inte lämpligt för sten och vinyl.

Marknader med dubbelhäftande skumtejp:

  • Försäljningsplatser
  • Mäss-, utställnings- och evenemangssektorn
  • Bygg- och anläggningssektorn
  • DIY-sektorn (gör det själv)

Vad är dubbelsidig filmtejp?

Letar du efter en dubbelhäftande tejp för att göra mattan, golvlist, taklist och andra material självhäftande? Dubbelhäftande filmtejp har utmärkt, permanent vidhäftning på släta underlag. Sortimentet består av PP- och PET-tejp i olika tjocklekar. Gör-det-själv-entusiaster och byggproffs använder dessa permanent klibbiga tejper för att fixa till exempel mattor, golvlister och taklister.

Marknader som använder dubbelhäftande filmtejp:

  • Bygg- och anläggningssektorn
  • DIY-sektor (Gör det själv)

 

Köp dubbelhäftande tejp
Filmtejp
Tom rad
loading symbol