light bulb icon
Snabba leveranser
light bulb icon
Fraktfritt över 3000 kr
light bulb icon
Trustpilot 4.6/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Snabba leveranser
Fraktfritt över 3000 kr
Trustpilot 4.6/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
Webshop
Tjänster
Kundcase
Hållbarhet
Kontakt

Boxon besöker Svensk Plaståtervinning i Motala

Ett av våra stora fokusområden är hållbarhet och vi arbetar konstant för att utveckla hållbara förpackningslösningar för att hjälpa våra kunder att minska sin miljöpåverkan. Därför besökte vi Svensk Plaståtervinnings hypermoderna återvinningsanläggning i Motala. Under dagen utbildades vi i hur vi kan designa plastförpackningar för återvinning och hur vi kan återvinna plast på ett resurseffektivt sätt.

Linje

Plast – en tillgång och hur vi kan göra för att minska dess miljöpåverkan

Många kunder förknippar oss på Boxon med papper, och det är också det vanligast materialet som våra kunder köper. Däremot är en stor andel av det material vi använder, närmare bestämt 26%, plast och därför ville vi utveckla vår kunskap i hur vi kan arbeta med materialet framöver.

Plast finns överallt i vårt samhälle och fyller en mängd viktiga funktioner. Det är ett resurseffektivt material som är lätt, starkt och ofta ekonomiskt och tekniskt hållbart just för att det kan återvinnas flera gånger under rätt förutsättningar.

Men plast innebär också en stor påverkan på klimatet eftersom en stor del av plasten eldas upp och ger utsläpp, i stället för att återvinnas.

Detta gör att det är av stor vikt att använda plast på ett lämpligt sätt och framför allt återvinna all plast.

Om vi använder plast på rätt sätt så är det ett material med väldigt bra egenskaper, som också kan öka hållbarheten på andra produkter och som kan återvinnas oändligt många gånger.

Linje

Hur kan vi öka återvinningen av plastförpackningar?

Varje år sätts 200 000 ton förpackningar av plast på den svenska marknaden men det är alldeles för få som återvinns och blir till nya plastförpackningar och högkvalitativa produkter. För att kunna öka återvinningen bör vi:

1. Designa för återvinning

Alla plastförpackningar som sätts på den svenska marknaden behöver ha en design som möjliggör återvinning. Detta ansvar ligger på oss som designar plastförpackningar och våra leverantörer som producerar dessa.

2. Öka insamlingen

Vi alla kommer i kontakt med plastförpackningar i vår vardag, både privat och i vår yrkesroll. När vi har förbrukat en förpackning, så behöver vi alla sortera vårt plastavfall så att det kommer in i återvinningssystemet.

3. Skapa effektiv sortering och högkvalitativ återvinning

För att uppnå cirkularitet behövs högkvalitativa sorterings och återvinningsanläggningar med kapacitet att sortera ut varje plasttyp och återvinna dem var för sig.

Är ni intresserad av hur ert företags plastförpackningar kan utvecklas? Kontakta oss så hjälper vi till att hitta en lösning som passar er.

 

Kontakta oss
Vårt utbud
Linje
Tom rad
loading symbol