Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
Webshop

​ScanStar till Boxon Oy för bästa korrosionsskyddslåda

2022-09-01

Nordens bästa förpackningar har återigen prisats i ScanStars förpackningstävling.

Vi är mycket stolta över att meddela att Boxon Oy har vunnit en ScanStar 2022 för den innovativa BoxCor®-lådan.

Idén var att använda en beprövad korrosionsskyddsmetod på ett nytt sätt. Rostskyddsmedlet sprejas direkt inuti förpackningen, så att metalldelarna som placeras i lådan automatiskt skyddas mot korrosion. Detta betyder att tillbehören inuti lådan inte längre behöver packas separat, till exempel i polyetenpåsar eller pappersomslag. De behöver heller inte skyddas av olja.

 

Linje

BoxCor®-förpackningen är helt anpassningsbar och ett kundspecifikt tryck kan enkelt adderas. Det går även att designa en innerförpackning till lådan. Vid korrekt förvaring klarar sig skyddet i minst 24 månader. Korrosionsmedlet är helt giftfritt och säkert att använda. Det innehåller inte nitrit, fosfat eller andra giftiga ämnen. Efter användning kan kartongen återvinnas helt eller återanvändas som förpackning till andra produkter.

Juryns kommentarer:

  • Enkel och stilfull förpackning för olika metalltyper
  • Fungerar även i verkstadsmiljö
  • Prisvärd och effektiv för sitt syfte
  • Miljövänlig - tillverkad av monomaterial och kan även användas i andra applikationer
Tom rad
Linje

 

ScanStar är en gemensam Nordisk förpackningstävling som årligen, sedan 1969, arrangeras av Scandinavian Packaging Association, SPA. Tävlingen är öppen för alla förpackningslösningar som designats, modifierats eller används i de nordiska länderna. Tävlingen 2022 anordnades av Norska förpackningsföreningen.

En förpackningslösning som belönats med ScanStar har rätt att delta i den internationella WorldStar-tävlingen som anordnas av World Packaging Organization (WPO).

Tom rad
Tillbaka till nyheter
Linje
loading symbol