light bulb icon
Snabba leveranser
light bulb icon
Fraktfritt över 3000 kr
light bulb icon
Trustpilot 4.6/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Snabba leveranser
Fraktfritt över 3000 kr
Trustpilot 4.6/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
Webshop
Tjänster
Kunder
Kunskap
Hållbarhet
Kontakt

2022-06-17

I veckan skrev Boxon på "Helsingborgsdeklarationen".

Helsingborgsdeklarationen är ett initiativ som innebär att staden tillsammans med aktörer från hela logistikkedjan har som mål att göra Helsingborgsregionen till Europas mest hållbara logistiknav.

Helsingborgsdeklarationen är logistiksektorns motsvarighet till Parisavtalet. Detta är en viktig milstolpe för logistiksektorns hållbarhetsarbete. För första gången enas nu representanter från hela kedjan om gemensamma mål och riktlinjer, med sikte på att uppnå klimatneutralitet år 2030.

"Detta är historiskt", säger Peter Danielsson, Helsingborgs borgmästare och initiativtagare till Helsingborgsdeklarationen.

Linje

Boxon har beslutat att samarbeta med flera av våra kunder och andra internationella och nationella företag som Scania, Volvo, Postnord TPL, Peab, Schenker, Skanska, Catena, Johnson & Johnson, Frigoscandia och Helsingborgs Hamn. Alla undertecknare har samma tydliga ambition att påskynda sin hållbarhetsresa.

Deklarationens fokusområden är: Fossilfri energi; Smart och effektiv logistik med samordnade lastningslösningar; Teknik och infrastruktur; Förpackningslogistik; Cirkularitet, återanvändning och återvinning. Målet kräver samarbete mellan olika branscher, sektorer och organisationer.

"Vi är glada över att vara en del av detta initiativ och att samarbeta med både internationella och lokala företag. Transparens och tvärsektoriella partnerskap är nyckeln när det kommer till klimatfrågor och cirkulär innovation. Bra lokala lösningar kan även skalas upp globalt", säger Ann-Sofie Gunnarsson, CSO på Boxon.

Kontakta oss
Tillbaka till nyheter
Tom rad
loading symbol