light bulb icon
Snabba leveranser
light bulb icon
Fraktfritt över 3000 kr
light bulb icon
Trustpilot 4.6/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Snabba leveranser
Fraktfritt över 3000 kr
Trustpilot 4.6/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
Webshop
Tjänster
Kunder
Kunskap
Hållbarhet
Kontakt

Nya krav på märkning från 1 jan 2024

2024-01-03

Nya krav på märkning från 1 januari 2024  - förbättrar arbetsmiljön och miljöpåverkan

Från och med den 1:a januari 2024 införs nya krav på märkning av kollin som skickas via PostNord. Vikten på kollit måste nu vara korrekt på kollinivå, och om vikten ligger mellan 20 och 35 kg ska det märkas med en Heavy-symbol på tre sidor.

Det primära syftet med "Heavy"-märkningen är att minska risken för arbets- och förslitningsskador hos de som hanterar de tunga kollina. Dessa kollin kommer att behandlas med olika hjälpmedel för att minimera skaderisken och skapa en säkrare arbetsmiljö.

Den tilläggstjänst som används för detta är H9 (”Heavy”), och den anges i EDI-filen som skickas till PostNord.

 

TYA symbol - Heavy symbol
Linje

Obligatorisk vikt per kolli

De nya EDI-kraven innebär att den faktiska vikten per kolli måste rapporteras korrekt, inte bara en totalvikt för hela sändningen. Tidigare förekom det att system delade sändningens totalvikt med antal kollin, vilket kunde leda till felaktig information om varje kollis vikt. 

Att använda "Heavy"-symbolen minskar inte bara risken för arbets- och förslitningsskador utan möjliggör också en hög fyllnadsgrad. Detta resulterar i effektivare transport och en lägre miljöpåverkan.

Linje

Nya standardprodukter med Heavy symbol

För att underlätta övergången till de nya kraven har vi skapat tre standardartiklar i vårt sortiment; en etikett, en PP-tejp och en papperstejp, alla märkta med Heavy symbol. Artiklarna är användbara för märkning och försegling av kollin som överstiger 20 kilo.

Följande standardartiklar har skapats:

Notera att tejpen inte bara är lämpliga för märkning utan också för försegling av tunga försändelser.

Även om kravet enbart gäller PostNord Sverige för närvarande, kan det också påverka kunder som skickar varor från andra länder till Sverige med PostNord. Det är därför viktigt att vara medveten om och anpassa sig till dessa nya krav för att säkerställa smidiga transporter och en förbättrad arbetsmiljö.

Tillbaka till nyheter
Tom rad
loading symbol