light bulb icon
Snabba leveranser
light bulb icon
Fraktfritt över 3000 kr
light bulb icon
Trustpilot 4.6/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Snabba leveranser
Fraktfritt över 3000 kr
Trustpilot 4.6/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
Webshop
Tjänster
Kundcase
Hållbarhet
Kontakt

Marknadens första koldioxidneutrala sträckfilm

2020-04-20

Boxon lanserar ett nytt sträckfilmskoncept REBORN som är baserat på skandinavisk tallolja framtaget på restprodukter av tallar. Det är dessutom härproducerat i en av våra svenska fabriker.

Sträckfilm används för att skydda gods mot olika faktorer såsom fukt och damm, samtidigt som man lastsäkrar gods på pallen för att minimera skador och reklamationer under transport. Boxons befintliga standardsortiment innehåller redan flera högkvalitativa sträckfilmer som innebär minskad användning av resurser. Nu breddas sortimentet ytterligare med två produkter som är helt koldioxidfria:

”Det är mycket positivt att kunna erbjuda ett grönt alternativ inom sträckfilm”, säger Mikael Jonsson, Produktspecialist på Boxon. 

Miljövänlig sträckfilm

Miljövänligt alternativ

Reborn har alla egenskaper som Boxons övriga sortiment av sträckfilm har. Doxa Reborn är dessutom fullt återvinningsbar tillsammans med övrig plast vid t.ex. avemballering av gods. Målet med de nya biobaserade sträckfilmerna är att minska koldioxidavtrycket ännu mer utan att kompromissa med laststabiliteten. Reborn har dessutom exceptionellt goda optiska egenskaper så etiketter blir väl synliga och avläsningsbara.

Sammantaget finns många fördelar med Reborn:

  • Framtagen från hållbar källa
  • Fullt återvinningsbar
  • 0% CO2-avtryck
  • ergonomisk
  • mycket goda optiska egenskaper

 

Koldioxidneutral sträckfilm

Reborn har alla egenskaper som Boxons övriga sortiment av sträckfilm har. Reborn är dessutom fullt återvinningsbar tillsammans med övrig plast.

Se filmen!

Större hållbarhet i värdekedjan: Företag använder Boxon för att minska sitt koldioxidavtryck

Som ett globalt företag är Boxons mål att proaktivt främja hållbarhetsdialogen inom förpackningssektorn och med alla dess intressenter. Reborn sträckfilm kompletterar Boxons hållbara erbjudande: Förutom bland annat en FSC-certifierad etikettproduktion och förpackningar samt minskad användning av resurser genom R-PET storsäckar har Boxon-kunder kunnat klimatkompensera aktivt sedan 2018.

Läs mer om våra miljösmarta sträckfilmer.

Tillbaka till Nyheter
loading symbol