, ScanStar till Boxon - Boxon
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.

ScanStar till Boxon för briljant förpackningslösning

2021-09-06

De bästa förpackningarna i Norden har tilldelats pris i ScanStars förpackningstävling

Totalt 14 priser har delats ut till nordiska förpackningsdesigners, tillverkare och användare i årets tävling. Vi är mycket stolta över att kunna meddela att Boxon fick priset för Bästa nya idén/applikationen, i kategorin Transport/Distributions-förpackningar.

Juryns utlåtande om lådan lät så här:

LM-lådan är utformad på ett intressant sätt som minimerar materialåtgång i varje del av produktionen genom justering av dess storlek och konstruktion. En snygg låda gjord av återvunnet material och som efter att den enkelt har vikts ihop är mycket stabil. Den ger goda kommunikationsmöjligheter till kunderna. Den är också användarvänlig då den är enkel att öppna och återvinna”.

Brett utbud av förpackningslösningar bland de tävlande

Det fanns ett brett utbud av bra förpackningslösningar i tävlingen som representerade förpackningsindustrin i stort: logistiklösningar, mat- och dryckesförpackningar och presentförpackningar från både stora och små företag i branschen. Juryn ansåg att nivån på de tävlande bidragen var hög – speciellt bland transportförpackningarna där det fanns det många lösningar som förbättrade både produktskyddet och användarupplevelsen.

”LM-lådan är en väl genomtänkt, stabil och lite överraskande förpackning - perfekt för t.ex. e-handel. Den är lättpackad och tar liten plats vilket underlättar och effektiviserar hantering och logistik för kunden. Detta, plus att den dessutom är materialsnål, gör den till ett riktigt bra miljöval - vilket är det viktigaste på sikt”, säger Jonas Lindgren, förpackningsdesigner på Boxon.

Kontakta oss gärna så hjälper vi dig.

JonasLindgren.jpg

Jonas Lindgren
+46 705 29 69 75 | jonas.lindgren@boxon.com

 

scanstar2021.pngScanstar är en gemensam nordisk förpackningstävling som arrangeras årligen sedan 1969 av Scandinavian Packaging Association SPA. Tävlingen är öppen för alla förpackningslösningar som designats, konverterats eller använts i ett av de nordiska länderna. Scanstar 2021 organiserades av Svenska Förpackningsgillet.

En förpackning som har tilldelats Scanstar har rätt att delta i den internationella WorldStar -tävling som arrangeras av World Packaging Organization (WPO).