light bulb icon
Snabba leveranser
light bulb icon
Fraktfritt över 3000 kr
light bulb icon
Trustpilot 4.6/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Snabba leveranser
Fraktfritt över 3000 kr
Trustpilot 4.6/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
Webshop
Tjänster
Kunder
Kunskap
Hållbarhet
Kontakt

Boxon satsar på solceller med Öresundskraft som partner

2023-03-09

Solceller till Boxon

Vi på Boxon är stolta över att berätta att vi har påbörjat installationen av solceller på vårt centrallager i Helsingborg. Installationen av 2400 kvadratmeter solceller är ytterligare ett steg för att uppnå våra hållbarhetsmål 2030.

Elproduktion från solceller kräver inget bränsle och ger inga utsläpp, så för oss är det ett självklart val att installera solceller på de kontor och lager där vi har möjlighet. Detta är en viktig del i att nå våra klimatmål och vi börjar med 2400 kvm solceller på vårt lager i Helsingborg” – säger Boxons hållbarhetschef Ann-Sofie Gunnarsson.

Solpaneler på boxons tak
Linje

Om samarbetet

Samarbetet med Öresundskraft för installationen påbörjades under 2022 och beräknas vara i drift under mars 2023. Solcellerna som installeras är tillverkade i Europa och beräknas att kunna producera ca 450 000 kWh om året vilket reducerar företagets CO2 med 8–12%.

Vi arbetar långsiktigt med att minska vår miljöpåverkan och för att bli mer hållbara vilket denna anläggning kommer att bidra med.

Öresundskraft är helhetsleverantör av anläggningen och kommer även att ansvara för drift och underhåll av anläggningen. Tidigare har Boxon med Öresundskraft som partner också installerat laddstolpar som nu kopplas samman med solcellsanläggningen.

Tom rad
Tillbaka till nyheter
Tom rad
loading symbol