light bulb icon
Snabba leveranser
light bulb icon
Fraktfritt över 3000 kr
light bulb icon
Trustpilot 4.6/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Snabba leveranser
Fraktfritt över 3000 kr
Trustpilot 4.6/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
Webshop
Tjänster
Kunder
Kunskap
Hållbarhet
Kontakt

Kraft Group

Kraft Group är svensk distributör av välkända internationella varumärken inom hårvård, hudvård och makeup. Produkterna säljs av ledande hudvårdssalonger, dagspa och spahotel. 

case-kraftgroup-logo3.jpg

Johan och Robert Kraft, driver sitt framgångsrika företag med noga utvalda produkter och med ett stort engagemang och stöd för sina kunder. Det är kvalité hela vägen.

Linje

Kundens utmaningar

Med uppemot flera 1000 olika artiklar gäller det att hålla ordning. Varje artikel måste märkas med information om vad det är för en slags produkt och hur den ska appliceras. Allt enligt krav från läkemedelsverket.

När Boxon kom in i bilden sköttes etiketteringen för hand, ett tidskrävande arbete. Men med ökat krav på märkning fann Kraft Group att man behövde effektivisera upplägget.

Problematiken var, förutom det stora antalet produkter, även artiklarnas varierande storlekar och former. Vid projektets start uppskattade man att 25 stycken olika etiketter behövdes för att täcka behovet. Ett upplägg som hade tagit både tid och pengar i anspråk. Önskemålet var att dra ner på antalet etiketter och få en effektivare lösning.

Boxons lösning

Steg ett blev att installera Print & Apply bordsskrivare och en terminal uppkopplad mot affärssystemet och med etikettlayoutprogrammet BarTender. När produktens EAN-kod scannas förses etiketten med rätt information, som styrs från affärssystemet, och med rätt layout.

För att lösa problematiken med produkternas varierande former, kom man fram till att en tamp (en platta som fäster etiketten) tillverkad av silicon var den bästa lösningen. Silicontampen är flexibel och anpassas vid tillverkning för att kunna hantera en viss form - så produkten kan vara rund, fyrkantig eller oval. 

Genom att använda en silicontamp reducerades behovet till 9 etiketter. Vidare utveckling av typsnitt och storlek på text, gör att man nu är nere i endast 3(!) etikettstorlekar.

Linje

Lösningen betyder stor tidsbesparing. Märkningen avbryts inte längre i samma utsträckning för byte av etiketter och man får ett jämnare flöde. Sen har man endast 3 etiketter att hålla reda på, vilket förenklar inköpet.

Dick Eriksson, lageransvarig är nöjd och ser stora fördelar med dagens lösning. 

quote_37x26.png Silicontampen fungerar över förväntan och har bidragit till att effektivisera vår märkning markant” säger han.

Frederik Trip, kundansvarig på Boxon, håller med; 

quote_37x26.png Det var en stor utmaning med de olika produkternas utseende, men det känns att vi hittat rätt. Den här lösningen har väckt intresse hos andra kunder och med facit i handen kan jag nu garantera att den fungerar.

Boxon levererar även förpackningsemballage till Kraft Group såsom wellpapplådor, förslutning och produktskydd. Allt stötdämpande material görs på plats, en lösning vilket är både kostnadseffektiv och miljövänlig.

 

Kontakta oss
Läs fler kundcase
Linje
Tom rad
loading symbol