Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.

Kraft Group

Kraft Group är svensk distributör av välkända internationella varumärken inom hårvård, hudvård och makeup. Produkterna säljs av ledande hudvårdssalonger, dagspa och spahotel. 

case-kraftgroup-logo3.jpg

Johan och Robert Kraft, driver sitt framgångsrika företag med noga utvalda produkter och med ett stort engagemang och stöd för sina kunder. Det är kvalité hela vägen.

Kundens utmaningar

Med uppemot flera 1000 olika artiklar gäller det att hålla ordning. Varje artikel måste märkas med information om vad det är för en slags produkt och hur den ska appliceras. Allt enligt krav från läkemedelsverket.

När Boxon kom in i bilden sköttes etiketteringen för hand, ett tidskrävande arbete. Men med ökat krav på märkning fann Kraft Group att man behövde effektivisera upplägget.

Problematiken var, förutom det stora antalet produkter, även artiklarnas varierande storlekar och former. Vid projektets start uppskattade man att 25 stycken olika etiketter behövdes för att täcka behovet. Ett upplägg som hade tagit både tid och pengar i anspråk. Önskemålet var att dra ner på antalet etiketter och få en effektivare lösning.

Boxons lösning

Steg ett blev att installera Print & Apply bordsskrivare och en terminal uppkopplad mot affärssystemet och med etikettlayoutprogrammet BarTender. När produktens EAN-kod scannas förses etiketten med rätt information, som styrs från affärssystemet, och med rätt layout.

För att lösa problematiken med produkternas varierande former, kom man fram till att en tamp (en platta som fäster etiketten) tillverkad av silicon var den bästa lösningen. Silicontampen är flexibel och anpassas vid tillverkning för att kunna hantera en viss form - så produkten kan vara rund, fyrkantig eller oval. 

Genom att använda en silicontamp reducerades behovet till 9 etiketter. Vidare utveckling av typsnitt och storlek på text, gör att man nu är nere i endast 3(!) etikettstorlekar.

Klicka på läs mer för att läsa mer om lösningen och samarbetet.

Läs mer

Relaterat innehåll

Produktmärkning

Från enskilda printrar till kompletta system med t.ex. avancerad rapportering till affärssystem.

Profilerade etiketter

Etiketten blir en väsentlig del i marknadsföringen där flexibla idéer snabbt ska kunnas lanseras.

Mjukvara

Våra program integreras med överordnat system och möjliggör utskrifter av etiketter.

Kontakta oss

Kontakta oss gärna om du har en fråga eller vill veta mer om vårt erbjudande. Vi ser till att rätt person tar kontakt med dig. 

*=obligatoriska fält

Önskar du ta emot nyhetsbrev från Boxon?*