light bulb icon
Snabba leveranser
light bulb icon
Fraktfritt över 3000 kr
light bulb icon
Trustpilot 4.6/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Snabba leveranser
Fraktfritt över 3000 kr
Trustpilot 4.6/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
Webshop
Tjänster
Kunder
Kunskap
Hållbarhet
Kontakt

Förpackningslösning för medicinsk utrustning

En värdefull medicinsk utrustning innehåller vanligtvis laser, linser och/eller instrument. Utan lämplig förpackning kan enheterna lätt skadas under transport, vilket kan orsaka betydande ekonomiska förluster. Därför är tillförlitliga förpackningar extremt viktigt vid transport av medicintekniska produkter.

Dessutom kan tillverkare utveckla, producera och sälja produkter i olika länder och områden. Således är logistiken mycket komplex och förpackningsreglerna varierar på olika marknader. Som ett resultat ställer det höga krav på standarden hos förpackningsleverantörer. De behöver inte bara säkerställa produkternas säkerhet, utan också analysera varje länk i leveranskedjan för att tillhandahålla kostnadseffektiva förpackningslösningar som hjälper kunderna att förbättra lönsamheten.

 

Förpackningslösning för medicinsk utrustning
Linje

Vad kunden ville ha

 

Förpackningslösning för MR-maskinen

Skyddet på MR-maskinen är en formgjuten plastinjenktion i ett stycke, vilket innebär att den är mycket känslig för nötning och stötar och bör skyddas mycket noggrant under transport. Maskinen levereras till sjukhus med väg- och flygtransporter. Således kommer utrustningen att utsättas för  miljöutmaningar såsom vibrationer, stötar och fukt.

Linje

Boxons förpackningslösning

Boxon är erfarna inom förpackningsområdet för medicinsk utrustning. Med den stränga och omfattande utvärderingen och analysen kan vi tillhandahålla lämpliga förpackningslösningar för olika medicinska apparater, inklusive CT-scannrar, MR-maskiner, röntgenmaskiner, ultraljudsutrustning samt diagnos- och behandlingsutrustning, och leverera dem säkert till den slutgiltiga destinationen.

Boxons tekniska team skapade förpackningslösningen för utrustningen genom integrerad analys. Förpackningens design för huvuddelen av utrustningen är baserad på träpall och låda. Denna design är enkel och smart, vilket inte bara minskade användningen av material utan också skyddade utrustningen mycket väl. Förpackningen för tillbehör till utrustningen inkluderade wellpapp, stötdämpningsmaterial och Intercept ™-påsar för att skydda dem mot vibrationer, negativ påverkan och fukt. Dessutom, med tanke på att utrustningen är mycket tung och måste transporteras till undersökningsrum på sjukhus, tillhandahålls en hjälplandningsbana i trä i paketet för att underlätta hantering och packning samt minska risken för skador.

Förpackningen klarade ISTA (International Safe Transit Association) 3E-test som är ett välkänt förpacknings- och leveransstandardtest inom förpackningsindustrin. Detta innebär att förpackningen kan skydda produkten helt från skador i svår logistisk miljö.

 

Kontakta oss
Läs fler kundcase
Tom rad
Tom rad
loading symbol