, Eco Label - Boxon
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.

Etiketter framställda på hållbart vis

2020-06-09

I vår produktion i Borås kan vi nu erbjuda etiketter i fossilfri PP - Eco Label. Etikettmaterialet har samma egenskaper som tidigare men är framställt på ett mer hållbart sätt.

I vår produktion i Borås kan vi nu erbjuda etiketter i fossilfri PP.
Etikettmaterialet har samma egenskaper som tidigare men är framställt på ett mer hållbart sätt. Att utveckla mer hållbara förpackningslösningar är en betydande del av Boxons strategi och därför är det otroligt kul och viktigt att våra etikettkunder nu får vara en del av detta. Till skillnad mot tidigare syntetmaterial så framställs detta från en restprodukt (tallolja) från pappersproduktion. Processen kallas Mass Balance approach och är ISCC certifierad.

Etikettproduktion

I etikettproduktionen lyfter vi fram varumärken varje dag. Här trycker vi alla typer av etiketter, allt från tvättråd och enkla, neutrala etiketter till varumärkeshöjande etiketter och avancerade skapelser i fyrfärg.

 

Boxon Produktion AB är en av få FSC-certifierade etikettproducenter i Norden. Med detta certifikat kan vi garantera att våra etiketter och vår produktionsverksamhet uppfyller FSC-standarder. Etiketter med FSC-märkning garanterar att produkten kommer från en skog som förvaltas ansvarigt.

Kontakta oss om du vill veta mer om Boxon Eco Label eller om ni har frågor, speciella önskemål eller krav på etiketten!

Läs mer om våra Etiketter och tryckteknik.