Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
Webshop

Etiketter inom olika branscher

Industry segment

Etiketter inom Industri

Etiketter kan tyckas vara en enkel produkt som inte gör mycket väsen av sig, men behovet av tydlig uppmärkning är stort inom många områden, inte minst inom industri. Etiketter används till logistik och lagerhantering men även i slutprodukten. Vilken typ av etikett man behöver varierar stort beroende på vilken bransch inom industri-segmentet man finns i.

Oavsett vilken produkt etiketten ska sitta på eller i vilken miljö den ska vistas kan vi hitta en lösning.

 

Läs mer
Linje

Etiketter inom Handel

Inom handel är varumärket viktigt men etiketter används främst som informationsbärare. Inom modebranschen är det vanligast att man använder en hängetikett av kartong samt tvättråd och textilband, medan det inom konstruktion passar bra med ryttare som är en typ av etikett som gör det möjligt att hänga upp produkten.

Handeln blir alltmer digital och konsumtion flyttas från de fysiska butikerna till digitala kanaler. Krav på korrekt märkning, varumärkesskydd och spårbarhet blir allt viktigare.

 

Läs mer
Etiketter för kläder
Linje
Etiketter för logistik

Etiketter inom Logistik

Inom logistik används oftast enkla otryckta etiketter då fokus är information. Val av häftämne är viktigt, då de inte får ramla av. Det vanligaste materialet är thermo eco med ett hotmelt adhesiv.

 

Läs mer
Linje

Etiketter inom Fordonsindustrin

En bil monteras ihop av ca 12 000 komponenter och biltillverkare hanterar en komplex kedja med många underleverantörer. Alla delar måste ha en korrekt märkning vad gäller läsbarhet, hållbarhet och enhetlighet. Etiketter används till logistik och lagerhantering men även i slutprodukten. Viss märkning måste tåla en tuff miljö under lång tid.

 

Läs mer
Emballage bilindustrin
Tom rad
Tillbaka till Etiketter - olika typer
Linje
loading symbol