light bulb icon
Snabba leveranser
light bulb icon
Fraktfritt över 3000 kr
light bulb icon
Säker betalning
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Snabba leveranser
Fraktfritt över 3000 kr
Säker betalning
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
Webshop
Vi erbjuder
Kundcase
Hållbarhet
Service & Support
Om oss

Papper eller plast i ert fyllnadsmaterial?

Det är viktigt att överväga vilket material ni ska använda er av i ert fyllnadsmaterial!

Det finns en rad olika faktorer ni bör överväga innan ni väljer fyllnadsmaterial för er produkt eller förpackning. Ett grundläggande val i detta beslut är om man ska använda sig av plast eller papper.

Vi kommer i detta inlägg utforska och gå igenom några viktiga aspekter som man bör fundera över innan man tar ett beslut.

Linje

Infrastruktur för återvinning

Återvinning är en viktig del för att minska ert avfall och miljöpåverkan. En avgörande del när ni väljer fyllnadsmaterial är därför att se till att det finns tillgänglig infrastruktur på plats för återvinning. Undersök vilken återvinning ni har tillgänglig för plast och-/eller papper.

Vad är återvinningsgraden?

Papper har en högre återvinningsgrad om vi jämför de två olika materialen. Detta innebär att det är en större andel av pappersprodukter som återvinns jämfört med plastprodukter. Med det sagt finns det för- och nackdelar med de båda materialen så det viktiga är att materialet kan återvinnas och att det finns sätt att effektivt göra det på.

Linje

Viktigt att tänka på

När ni väljer vilken typ av fyllnadsmaterial ni ska använda så är det viktigt att fundera på vad ni ska packa och vilken miljö materialet kommer användas i.

Viktiga faktor att överväga:

Produktsäkerhet: Olika produkter kräver olika skyddsnivåer och det kan vara så att bara ett av materialen kan erbjuda skyddet ni önskar. Om ni behöver ett fyllnadsmaterial som skyddar era produkter från fukt exempelvis så behöver ni ett material som är vattentät och då kan plast vara det bästa alternativet.

Transport: En viktig aspekt är även transporten av er produkt då materialet ni väljer kan hjälpa er att minska era transportkostnader. Plast är ofta lättare än papper och beroende på hur långt ni ska skicka er produkt kan detta vara en viktig faktor.

Hållbarhetsperspektiv: Papper kan vara ett mer hållbart alternativ om ni avser att er produkt och förpackning ska vara ett så bra alternativ som det går. Det är många som förespråkar papper då det är ett förnybart material.

Linje

Slutsats:

Att välja ifall ni bör använda er av plast eller papper i ert fyllnadsmaterial är ett viktigt beslut som bör analyseras noggrant för att se vilket material som passar er bäst. Det finns många aspekter att överväga samt för- och nackdelar med bägge material.

Ni bör se över de olika delarna för att sedan kunna avgöra vilket som är det bästa alternativet för just ert företag.

Vilket material ni än väljer att använda, så är det av stor vikt att ni använder det på ett ansvarsfullt sätt.

 

Tillbaka till bloggen
Tom rad
Linje
loading symbol