light bulb icon
Snabba leveranser
light bulb icon
Fraktfritt över 3000 kr
light bulb icon
Säker betalning
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Snabba leveranser
Fraktfritt över 3000 kr
Säker betalning
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
Webshop
Vi erbjuder
Kundcase
Hållbarhet
Service & Support
Om oss

Packar i specialemballage

I Skövde, Västergötland, ligger Volvo Cars motorfabrik som är en av världens mest automatiserade motorfabriker. Här sker bearbetning av en rad motorkomponenter och slutmontering av kompletta motorer som försörjer hela Volvokoncernen.

Volvo-logo.jpg

Kundens utmaning

Ungefär 2 år före produktionsstart av ett nytt motorprogram startar normalt också utvecklingen av förpackningskonceptet för varje enskild motorkomponent. Kravspecifikationen för hur flödet från underleverantör ser ut, hanteringen och monteringsförutsättningarna vägs in och kravspecifikation i form av huvudmått, renlighetskrav, automatiseringskrav, känslighet m.m. tas fram för att ligga till grund för val av förpackningssystem.

Boxons lösning

Boxon Tech, ett affärsområde inom Boxonkoncernen med fokus på unika förpackningslösningar mot ledande fordonstillverkare i Europa, har drivit detta projekt med Volvo Cars. Konceptet bygger på att se till helheten i kundens Supply Chain och därefter ta fram ett formsprutat plastemballage som fungerar antingen som ett retursystem i exempelvis inflödena till en motorfabrik, eller som engångsemballage. Med de nya lösningarna kan behovet av standardemballage minskas.

quote_37x26.png Fördelen med att arbeta med Boxon är att vi pratar samma språk. Vi har en bra dialog och de har stor kunskap om konstruktion och hur flödena fungerar, förklarar Åke Axelsson, förpackningsingenjör Volvo.

Klicka på Läs mer för fler detaljer kring projektet med Volvo Cars.

Läs mer
Linje
Tom rad
loading symbol