light bulb icon
Snabba leveranser
light bulb icon
Fraktfritt över 3000 kr
light bulb icon
Trustpilot 4.6/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Snabba leveranser
Fraktfritt över 3000 kr
Trustpilot 4.6/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
Webshop
Tjänster
Kunder
Kunskap
Hållbarhet
Kontakt

Elgiganten

Effektivisering av förpackningssortiment samt minskad plastanvändning

Elgiganten har ett av Nordens största utbud av hemelektronik och apparater till små och stora verksamheter. Företaget är etablerat i hela Norden.

 Elkjøp Nordic[70].jpg
logga Elgiganten.jpg
 Elkjøp Nordic[70]gigtanti.jpg

Samarbete som vuxit

Elgiganten har varit kund hos Boxon sedan sommaren 2022. Samarbetet har successivt växt och nu agerar Boxon helhetsleverantör av allt från förpackningar, packmaterial, maskiner till en helt ny integrerad webbplattform.

Utmaningar hos Elgiganten

En av utmaningarna Elgiganten hade, var att man arbetade med en uppsjö av olika förpackningsleverantörer i de 4 länderna. Det saknades en överblick och transparens gällande inköp av emballage. Enskilda butiker kunde köpa vad de ville och förpackningarna som nådde kunden såg olika ut från land till land.

Linje

Transparent kommunikation och hållbarhet avgörande

Elgiganten ville ha en leverantör som kunde leverera till alla fyra nordiska länder. Ecovadis var ett måste och självklart var det viktigt med pris och kvalitet. De behövde även en integration med sin inköpsplattform för att spara tid på administration och orderhantering.

quote_37x26.png Viktigt för oss när vi valde leverantör var en tydlig och transparent kommunikation, att vi arbetar tillsammans på lösningar och att det finns en fördomsfrihet när det gäller våra behov”, säger Ronni Gylden, Nordic GNFR Manager.

quote_37x26.png Hållbarhet är en del av vårt DNA och som marknadsledande inom vårt område känner vi vårt ansvar. Det är därför viktigt att vi arbetar proaktivt med att minska vårt koldioxidavtryck från vår verksamhet, våra produkter och reparationstjänster (med vår ambitiösa hållbarhetsstrategi), avslutar Ronni Gylden.

Linje

Boxons lösning

Boxon valdes till ensam leverantör av förpackningslösningar i hela Norden. Sortimentet gjordes enkelt och avgränsat utan en massa val. Boxon kunde också presentera en hållbar lösning inom stötdämpning, en fyllning gjord av papper i stället för bubbelplast. Detta innebar en minskning av både plast och koldioxidavtryck.

Det effektiva förpackningssortimentet kompletterades med en snabb och effektiv förpackningsmaskin till alla butiker. Dessutom byggdes en webbplattform som är integrerad med Elgigantens egen inköpsportal. 

quote_37x26.png Elgiganten har varit mycket lyhörda och positiva till vår lösning för alla butiker i Norden. Det hjälper också mycket att vi har några av de bästa och mest innovativa kollegorna inom sina expertområden, säger Osman Cakiroglu, Account Manager på Boxon.

 

Kontakta oss
Läs fler kundcase
Tom rad
loading symbol