Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.

Miljövänliga produkter och material

Alternativ till den traditionella plastpåsen

Med tanke på plastpåsens omdiskuterade existensberättigande uppstår behov av alternativ. Boxon erbjuder nu en mängd olika alternativ när det gäller material. Våra grönare alternativ till vanlig plast är både grön PE och komposterbara material.

LDPE

LDPE är förkortning för lågdensitetspolyeten och har låg densitet, vilket ger en formbar kvalité. Detta gör LDPE alternativet perfekt för produkter som livsmedelspåsar, sträckfilm och beläggning för mjölkkartonger etc. LDPE är återvinningsbart.

Grön PE

Har samma egenskaper som LDPE och ser likadant ut. Den enda skillnaden är att den är gjord av förnybara källor. I Boxons fall är det tillverkat av sockerrör. Grön PE är 100% CO2-neutral och kan återigen återvinnas till PE eller förbrännas och bli biobränsle. Ingen ytterligare koldioxid släpps ut i atmosfären när den förbränns på grund av dess ursprung. Det enda CO2 som släpps ut i atmosfären är CO2 som en gång var bunden inom sockerröret.

Miljövänliga produkter och material

Komposterbara material

Komposterbara material har liknande egenskaper som LDPE och Green PE och är framställt av förnyelsebart material. Den kan framställas av många olika källor, såsom sockerrör, majs etc. Eftersom det inte är plast, kan det inte återvinnas tillsammans med plast. I stället för att återvinna det kan det komposteras. Endera i industriell kompostering eller genom kompostering i hemmet.

Linje

Etiketter av fossilfri PP från FSC-certifierad produktion

I vårt sortiment av miljövänliga produkter hittar vi bl.a. etiketter på fossilfri PP. Etikettmaterialet har samma egenskaper som tidigare men är framställt på ett mer hållbart sätt. Att utveckla mer hållbara förpackningslösningar är en betydande del av Boxons strategi och därför är det otroligt kul och viktigt att våra etikettkunder nu får vara en del av detta. 

Boxon Produktion AB är dessutom en av få FSC-certifierade etikettproducenter i Norden.

 

Tom rad

Fler miljövänliga produkter

Miljövänlig sträckfilm

Miljösmart Sträckfilm

Sträckfilmen Reborn är baserad på tallolja från restprodukter av skandinaviska tallar.

Minska plastavfall för renare vatten

Återvunnet PET

Tack vare återanvändningen för Big-Bag-produktion förhindras nedsmutsning av havet.

FSC certifierad

FSC certifierade produkter

Vi bidrar till ett hållbarare skogsbruk med FSC certifierade produkter.

Tom rad