Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
Webshop

Varje potatis har sin egen smak

Larsviken är ett lantbruk med känsla för hållbarhet och miljövänligt tänkande. Stolta ägarna, syskonen Bertil och Britt-Marie, grundar sina beslut på vad som känns rätt och som passar in i lantgårdens kretslopp.

larsviken-logo.jpg

Chipseriet har funnits i ett par år och säljs främst till delikatessbutiker runt om i landet och till Norge, en klart ökande marknad.

Kundens behov

På varje påse trycks vilken potatissort som använts vid framtagningen, då olika potatisar ger olika smak och utseende. Larsviken behövde hjälp med att ta fram ett enhetligt emballage samt flexibel produktmärkning, något som är ett krav inom livsmedelsindustrin.

Som sjunde generationen känner de ett ansvar för familjegården och mot miljön. De samarbetar helst med lokala näringsidkare som delar deras filosofi om hållbarhet och som värnar om det genuina. 

Boxons lösning

Tillsammans med Larsviken har Boxon tagit fram chipspåsens folie, med en livsmedelsgodkänd aluminiuminsida och färggrant tryck på utsidan. Genom att låta aluminiumen bryta igenom på framsidan har påsen fått ett mycket högkvalitativt utseende.

Displaylådorna är tillverkade i wellpapp med flexotryck i svart och rymmer 21 stora chipspåsar.

Varje påse förses med tryck från en termotransferskrivare med Clarity programvara där man skapar olika layouter för olika produkter. Ett enkelt och snabbt sätt att skapa en flexibel märkning.

Boxons närhet, den höga personliga servicen och möjligheten att prova sig fram till rätt emballage är något som Bertil och Britt-Marie värdesätter.

quote_37x26.png Vi är mer än nöjda med resultatet av samarbetet med Boxon, säger syskonen.

Linje

Larsviken har valt att låta Boxon lagerhålla en del av emballaget, såsom chipsbacken och chipslådan, för att spara på det något begränsade lagerutrymmet.

Larsvikens logotyp är nu också tryckt på potatislådan. Den är försedd med flerfärgstryck och i extra hög kvalité för att klara hanteringen av potatis.

Syskonen är mer än nöjda med resultatet, och avslutar:

quote_37x26.png Det måste kännas rätt och vi är mycket noga med vilka vi väljer att samarbeta med. Vi kanske upplevs som petiga, men vi står för vad vi gör och vi vill att det ska vara äkta hela vägen.

Mer om Larsviken

I samhället Viken, någon mil utanför Helsingborg ligger familjegården Larsviken. I flera generationer har familjen Larsson/Persson drivit gården, med passion för potatis och med en strävan att skapa ett hållbart och miljövänligt lantbruk.

På gårdens lanthandel trängs de egenproducerade varorna med andra delikatesser. Urvalet av produkter styrs av olika beslut, där närodlat, tradition och passion är viktiga parametrar. För Britt-Marie är det viktigt att kunna stå för alla produkter som de säljer och att de passar in i Larsvikens övriga sortiment.

Tom rad

Relaterat innehåll

Videojet 9550

Produktmärkning

Från enskilda printrar till kompletta system med t.ex. avancerad rapportering till affärssystem.

Läs mer
Tjänstepaket lagerhållning

Lagerhållning

Idag hjälper Boxon hundratals kunder med att lagerhålla produkter för just-in-time leveranser.

Läs mer
Linje

Har du rätt metod för din märkning?

De ökade kraven, både lagkrav och från återförsäljare, gör att märkningen blir en viktig fråga för tillverkare som vill skydda sin verksamhet från dyra märkningsfel eller oläsliga streckkoder. Det gäller att välja den lösning som passar din applikation bäst.

Ladda ner vårt White Paper

I detta white paper undersöker vi varje teknik mer i detalj och ger en enkel process i tre steg för att välja rätt.

Dessutom tipsar vi om hur du på egen hand kan påverka till en mer kostnadseffektiv och driftsäker produktion.

Vill du ta emot nyhetsbrev från Boxon?
Linje

Kontakta oss

Kontakta oss gärna om du har en fråga eller vill veta mer om vårt erbjudande. Vi ser till att rätt person tar kontakt med dig. 

Önskar du ta emot nyhetsbrev från Boxon?*
loading symbol