light bulb icon
Snabba leveranser
light bulb icon
Fraktfritt över 3000 kr
light bulb icon
Säker betalning
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Snabba leveranser
Fraktfritt över 3000 kr
Säker betalning
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
Webshop
Vi erbjuder
Kundcase
Hållbarhet
Service & Support
Om oss

Dahl väljer miljösmart

2021-04-13

DAHL väljer Reborn, det CO2 neutrala alternativet inom sträckfilm

imagep289j.png   imageaeqim.png 

Fler och fler företag, oavsett bransch, väljer miljösmarta lösningar och produkter när det finns att tillgå. Ett företag som jobbar hårt med sitt CSR-arbete är Dahl, Sveriges ledande handelsbolag i VVS-branschen. Dahl som är kund till Boxon, ville ha hjälp med att minska sitt koldioxidavtryck när det kom till användning av sträckfilm. Detta utan att kompromissa med kvaliteten. Boxon introducerade Reborn, den klimatsmarta sträckfilmen baserad på tallolja, vilket blev ett självklart val för Dahl.

Miljövänlig sträckfilm
Linje

Sträckfilm används för att skydda varor mot olika faktorer såsom fukt och damm, samtidigt som gods säkras på pallen för att minimera skador under transporten. Boxons standardsortiment innehåller flera högkvalitativa sträckfilmer men Reborn är helt klimatneutral då den är baserad på tallolja från restprodukter av skandinaviska skogens tallar.

PreviewImage

Sammantaget finns det många fördelar med Reborn. Förutom att den är klimatneutral är den dessutom är helt återvinningsbar tillsammans med annan plast. Med hjälp av de nya biobaserade sträckfilmerna kan man minska sitt koldioxidavtryck utan att kompromissa med belastningsstabiliteten. Reborn har också exceptionellt goda optiska egenskaper, så att etiketterna är synliga och lättlästa. 

Sträckfilmen finns både till maskinell användning och manuell hantering. Läs mer om Doxa Reborn här.

Linje
Tom rad
Tillbaka till nyheter
loading symbol