light bulb icon
Snabba leveranser
light bulb icon
Fraktfritt över 3000 kr
light bulb icon
Trustpilot 4.5/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Snabba leveranser
Fraktfritt över 3000 kr
Trustpilot 4.5/5
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
Webshop
Vi erbjuder
Kundcase
Hållbarhet
Service & Support
Om oss

50 använda PET flaskor blir en Storsäck

2019-08-21

Boxon omvandlar PET-flaskor från Indonesien till ny big bag. På detta sätt vi hjälper till att minska lokalt plastavfall och att förhindra föroreningar i havet. Efter användning kan storsäckarna återvinnas.

I tider med klimatförändringar och förorenade hav är det uppenbart att vi måste reagera. På Boxon arbetar vi ständigt med att skapa världens mest intelligenta och hållbara förpackningslösningar - som inkluderar produkter med hänsyn till miljöaspekter. Idag erbjuder Boxon olika lösningar för ett minskat miljöavtryck. Med storsäckar tillverkade av återvunna PET-flaskor från Indonesien tar vi nu nästa steg.

De använda PET-flaskorna samlas in från olika platser av personer som sedan levererar dem till en av de flera insamlingsplatserna i Indonesien. Minst 10% av materialet är marint skräp och kommer från stränder och kustområden. 25 flaskor behövs för att producera 1 kg vävd PET. Detta innebär att 50 PET-flaskor används för produktion av en genomsnitts 2 kg-Storsäck.

Minska plastavfall för renare vatten

Samma kvalitetsstandarder, förbättrat miljöavtryck

När det gäller kvalitet behöver inga kompromisser göras. Samma höga kvalitetsstandarder ställs för R-PET Storsäckar som för FIBC tillverkade av polypropen. Boxons kunder drar nytta av flexibla anpassningsalternativ och en Storsäck som är optimalt anpassad för deras varor.

Förutom att det inte finns några bekymmer när det gäller kvalitet, är även de positiva fördelarna för miljön många:

  • Förebyggande av havsföroreningar
  • Effektiv återanvändning av PET-flaskor
  • Mindre resursbehov
  • Upp till 25% mindre koldioxidutsläpp

 

Pet Flaskor blir Big bags

Alla steg, från sortering och rengöring av flaskor till bearbetning och produktion av Storsäckar, sker i samma anläggning, vilket innebär korta vägar och ingen transport eller omförpackning. PET kan återvinnas och bearbetas flera gånger utan förlust av egenskaper. Detta gör det till en mycket cirkulär plast om den återanvänds på rätt sätt, vilket du kan läsa mer om här.

Boxons kunder kan höra med oss ​​hur R-PET Storsäckar kan integreras i deras leveranskedja. Det har aldrig varit så enkelt att förbättra förpackningens miljöavtryck.

 

Tillbaka till Nyheter
loading symbol