Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.

Prepress – vi lyfter ditt varumärke

2019-07-03

Alla känner vi vikten av att göra ett gott första intryck. En etikett som lyfter ditt varumärke blir allt viktigare. Vår prepress-avdelning har fokus på precis detta.

Vi har träffat Mattias som arbetar på avdelningen för att få komma in bakom kulisserna och se hur de arbetar.

mattias-2  

Hur går det till från början när ni ska ta fram en kundunik etikett?

– Första kontakten är oftast via mail eller telefonsamtal direkt till oss, via kundsupport eller säljare. När vi kopplas in diskuterar vi med kunden kring färg, form och vad de vill ha för typ av information på etiketten. I det här läget gör vi också oftast en råskiss och en uppskattning av kostnaden.

Vilken info vill ni ha från kunden?

– Efter en första diskussion tar vi på prepressavdelningen fram ett förslag. I det här läget brukar kunden skicka sin logga till oss och även en grafisk profil om de har en sådan. Allt liknande material underlättar för oss då vår uppgift är att få en känsla för vad varumärket står för och hur vår kund vill att det ska förmedlas vidare till deras kunder.

"Vår uppgift är att få en känsla för vad varumärket står för.

 

De sista stegen – innan allt är klart – hur ser de ut? 

– Vi skickar ett förslag till kunden som kollar om etiketten ser ut som de vill eller om det behövs göras ändringar. När korrekturet är godkänt lägger vi in en order och ser till att färgerna överensstämmer med korrekturet. Det är extra viktigt att få till rätt färg och på vår avdelning har vi kunskapen om hur olika etikettmaterial tar upp och återger färger när de går genom olika tryckpressar.

Tack Mattias, nu har vi full koll på hur det går till att addera värde genom etiketter som tydliga budbärare på våra kunders produkter!

Ta en titt på vår film som illustrerar detta, eller läs mer om hur vi kan hjälpa dig!